Hoofdmenu

I, Daniel Blake te zien in theater Landgraaf

 

 

Deze film wordt vertoond in samenwerking met Filmhuis De Spiegel Heerlen.

Zondag 11 maart / 20.00 uur

België, Frankrijk, Groot-Brittannië, 2016, 100 minuten
Regie: Ken Loach
Met: Dave Johns, Hayley Squires, Natalie Ann Jamieson, e.a.

 

 

★★★★ Cinemagazine – “In humaan opzicht slaat de film de spijker op zijn kop. De manier waarop ze bij elkaar het medeleven en de warmte vinden die de maatschappij ze onthoudt, is hartverwarmend.”
★★★★ Filmkrant – “I, Daniel Blake is geen kitchen sink-documentaire maar een theatraal melodrama dat alles uitvergroot. Vernederingen, onrecht, schaamte- en schuldgevoelens. Uiteraard zonder nuances en happy end. Maar met des te meer overtuiging en woede.”

 

Op zijn 59e wordt Daniël, een weinig spraakzame weduwnaar zonder kinderen, gekeurd om te zien of hij arbeidsgeschikt is. Na een hartaanval is hij niet in staat zijn werk voort te zetten. De instanties keuren hem echter goed en hij moet opnieuw het arbeidsleven in. Procederen tegen het stoppen van de uitkering is niet mogelijk. Maar Daniël laat het er niet bij zitten. Hij wordt echter gedwongen naar werk te zoeken terwijl zijn arts dat hem verbiedt omdat dit zijn dood kan betekenen.
Wanneer hij het overlevingsgevecht van een jonge alleenstaande moeder van twee kinderen ziet, besluit hij haar te ondersteunen; ze sluiten vriendschap en gaan samen de strijd tegen het establishment aan.
Loach heeft een verrassende maar goede keuze gemaakt door de hoofdrol niet te laten spelen door een acteur maar door een stand-up comedian. Diens komische timing geeft een extra dimensie aan deze toch al prachtige en aangrijpende, sociaal bewogen film.
Een terechte winnaar van de Gouden Palm.

 

Theater Landgraaf

Kerkberg 4,

6374ES  Landgraaf

info@theaterlandgraaf.nl

Wilt u telefonisch reserveren,
neem dan contact met ons op, iedere werkdag tussen 10 en 12 uur.
045-5310929  /  0031455310929 (international)

http://www.theaterlandgraaf.nl/(Volgend nieuwsbericht) »