Hoofdmenu

VC Landgraaf Ds 1 winnen van Achilles Ds 1

Vandaag reisden we met 7 spelers af naar Beugen in Brabant om het op te nemen tegen de nummer 4 op de ranglijst.

De eerste set begon goed. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd en ook hadden beide hun eigen sterke punten die benut werden. Een goede servicedruk maakte het de tegenstander moeilijk. Een goed blok aan hun kant was voor ons weer moeilijk. De set ging gelijk op maar Achilles pakte net de eerste set met 26-24.

De tweede set wisten we dat het erin zat. Zonde van de eerste set dachten we, maar kop omhoog en de laatste 3 sets pakken. We gingen agressiever spelen en het enthousiasme zat ook erg goed. We overrompelde Achilles en pakte daarbij de 2e set met 18-25.

De derde set begonnen we weer met veel enthousiasme. Iedereen wist wat haar taak was en daar konden we op focussen. Even nog betere afspraken maken met de afstemming op het blok in het midden en de linkspoot op de buitenkant. De pass kwam goed waardoor de set-ups mooi verdeeld konden worden. De set werd gewonnen met 19-25.

Nog 1 set alles geven wat we hadden, daarna was tijd om te ademen. De servicedruk was hoog. Onze aanval was sterk en we speelden heel tactisch met korte en lange ballen. Achilles kon hier niet goed genoeg op anticiperen waar wij profijt van hadden. Een ruime voorsprong van 6/7 punten maar Achilles kwam nog terug. Het laatste punt sloten we af met een heel mooi blok, waardoor we de wedstrijden wonnen!

Daarbij heeft Ralna vandaag haar debuut gemaakt bij dames 1. Met onder andere een perfecte rallypass heeft zij het erg goed gedaan!!!

Volgende week zaterdag nemen we het op tegen de nummer 2 op de ranglijst: Volley Tilburg. De uitwedstrijd werd gewonnen met 3-1, ook nu proberen we de punten in Landgraaf te houden.

Tekst: Melissa Eggen / VC Landgraaf Dames 1

Foto:©Parkstad Actueel / Tom de Cock« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »