Hoofdmenu

rkvv Voerendaal verliest van Rkvv Wijnandia

Na de jammerlijke 0-0 tegen RKTSV in de vorige speelronde mochten we vandaag aantreden tegen het ongenaakbare Wijnandia (14 gespeeld, 14 gewonnen). De achterstand in verliespunten bedroeg vooraf 8 punten dus winnen was de enige optie. Op een hobbelig veld waar beide ploegen mee worstelden, kozen beide ploegen grotendeels voor de lange bal. In de eerste helft ging het gelijk op maar de eerste goede mogelijkheden waren voor ons.

Brian ging op de keeper af maar werd in de sandwich genomen. De scheidsrechter durfde het echter niet aan om binnen de eerste minuten ene strafschop te geven en gaf aan niks gezien te hebben. Hierna snelde Michel langs de verdediger, maar zijn inzet werd door de keeper knap met de teen gekeerd a la Casillas. Aan de overzijde enkele flankballen die niet direct gevaar opleverden, maar 1 keer moest Freek optreden bij een goed schot van Wijnandia. Gescoord werd er niet in de eerste helft. Na rust was het spelbeeld gelijk. Voetballen bleef lastig door de vele hobbels op het veld en het spelbeeld bleef grotendeels lange bal. Een afgeslagen corner na een kopbal van Kay viel op het hoofd van Rick, maar hij knikte naast.

Nadat er een tijd geen echte kans te noteren viel, sloegen de gasten toch ineens toe. Een lange bal vloog over het centrum heen en de rechtsbuiten bleef koel 1 op 1 met Freek: 0-1. Direct hierna kreeg Brian een grote kans op de 1-1, maar zijn inzet was hard maar recht op de keeper. Met het inbrengen van Jasper kregen we meer stootkracht voorin en hij liet zich ook gelden. 1 kopbal werd van de lijn gekeerd en een even later scoorde hij, maar de hand van God wordt na 1986 helaas niet meer geaccepteerd.

Wijnandia moest terug en koos de counter, maar Freek voorkwam met een goede redding de 0-2 van oud Voerendaal speler Bram van Rooij. Gescoord werd er niet meer en zo blijft Wijnandia na 15 wedstrijden zonder puntverlies. Voor ons geldt nu dat we ons in eerste instantie moeten richten op het gevecht om plek 2 met RKHBS en KVC Oranje. Te beginnen volgende week met Vaesrade uit.

Foto’s®Parkstadactueel/Tom de Cock

voor meer foto’s klik op deze link.