Pas in de 87ste minuut wist Niels Vroomen namens Weltania het doel van Kerkrade West te vinden. Het doelpunt viel te laat om de inmiddels opgelopen achterstand nog recht te kunnen trekken.

Door de puntenaftrek van SCM en het verschil in gespeelde wedstrijden, begon Weltania als koploper in de derde klasse A aan het duel tegen Kerkrade West. De thuisclub liet het spel aan de gasten, verdedigde gegroepeerd en gedisciplineerd en loerde op de counter. Dat leidde na 12 minuten al tot de openingstreffer door Jeffrey Rijnders.

Het druk van Weltania nam toe en met name vanaf de rechterflank zorgden Frank Teerling en Willem Bindels voor het nodige gevaar. De afronding bleef echter achterwege: Sebastiaan van Middegaal schoot over, Sjors van Velzen kopte op de kruising en tikte even later een rebound over het doel. In de overige situaties bleek doelman Mike Bertrand een sta in de weg.

Tussendoor had aan de overzijde de 2 – 0 kunnen vallen maar Faruk Kaya vergat om Jeffrey Rijnders in stelling te brengen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Helaas voor Weltania veranderde ook het scoreverloop niet want na ruim 10 minuten scoorde Tom Wellens de 2 – 0.

Aan Weltania zijde wisselde trainer Pascal Stofberg offensief. Hierdoor werd niet alleen de druk, maar ook de drukte in het strafschopgebied van Kerkrade West vergroot. Dan moet de bal een keer goed vallen om het gewenste effect te bereiken. Maar de hoge voorzetten waren te lang onderweg om de defensie te verontrusten. De vele kopballen gingen over het doel en de schoten vonden Mike Bertrand of de schoen van een verdediger weer op hun weg.

Kortom: het was wachten op een bal die eens een keer ‘goed viel’, maar dat gebeurde pas drie minuten voor tijd.