Hoofdmenu

KVC Oranje eenvoudig voorbij Sylvia

 

KVC Oranje heeft de horde Sylvia vrij simpel genomen. Op Sportpark De Voort in Nieuwenhagen werd met 3-0 gewonnen. Daarmee blijft oranje-wit in de race om deel te nemen aan de nacompetitie, die in juni zal worden afgewerkt.

Vooraf had trainer Paul van Putten zo zijn bedenkingen over de ontmoeting op Sportpark De Voort. ,,Sylvia is een ploeg die nog weinig (3) punten heeft verzameld en er op basis van vechtlust alles aan zal doen om het tij te keren. We zullen niet minder kwaliteit hebben, maar we moeten oppassen. Als we ze onderschatten kunnen we van een koude kermis thuis komen”, aldus de trainer. De oefenmeester had gelijk. Kwalitatief is de selectie van oranje-zwart (Sylvia) minder dan die van KVC Oranje, maar de netelige positie op de ranglijst, gevoegd bij een hobbelige grasmat in Nieuwenhagen zouden voor verrassingen kunnen zorgen. Eigenljk had KVC Oranje niets te winnen, maar wel alles te verliezen.

In de praktijk ontstonden er nauwelijks tot geen problemen voor KVC Oranje. Van meet af aan trokken de bezoekers het initiatief naar zich toe en zochten naar een snelle openingstreffer. Na ruim een kwartier mocht Jordi Schmitz op rechts een hoekschop nemen. De bal kwam via een Sylvia-verdediger voor de voeten van aanvoerder Bas de Langen van KVC Oranje. Diens inzet bereikte via een kluts zwager Martijn Sangen. Die laatste haalde van dichtbij en vanuit de draai doeltreffend uit: 0-1.

Rond het half uur leek Sylvia op gelijke hoogte te komen, maar doelman Calvin Pötgens ranselde een kopbal van Martijn Samson na een vrije trap van Dennis Simonis op fabelachtige wijze uit de linker bovenhoek.

In de laatste vijf minuten van de eerste helft viel het duel in zijn plooi. KVC-er Ritchie Vienerius stuurde ploeggenoot Joey Niesters met een steekpass op links de diepte in. Niesters liet vanan zijn linker een schuiver vertrekken. De bal ging via de voet van Sylvia-verdediger Leon Logister omhoog, waardoor de missie voor doelman Balyron Goschalk van de thuisclub meteen een onmogelijke werd: 0-2. Voldoende pech voor de goalie zou je denken, maar hem sotnd nog meer onheil te wachten. Jordi Schmitz gaf vanaf rechts een lage voorzet. Via het been van verdediger Falton Tijssen was Goschalk opnieuw een geslagen en kansloze doelwachter: 0-3.

De tweede helft had in feite beter schriftelijk kunnen worden afgedaan. Sylvia probeerde wat terug te doen, maar de ploeg kwam tot weinig of geen kansen om de hoop bij de eigen aanhang te doen herleven. KVC Oranje nam duidelijk gas terug en speelde de wedstrijd uit met de bedoeling om geen schade op te lopen. Dat lukte.

Komende zondag speelt KVC Oranje thuis tegen SV Brunssum, terwijl Sylvia op bezoek gaat bij ongeslagen koploper Wijnandia.

Archieffoto®Parkstadactueel/Lucho Carreno(Volgend nieuwsbericht) »