Hoofdmenu

Nova Dames 1 winnen van Heeze Dames 1

Vandaag begon eindelijk de veldcompetitie weer.

Onze tegenstander was Heeze. Bij winst zouden we ze op de ranglijst voorbij gaan. Enthousiast begonnen we aan de wedstrijdbespreking. Paul motiveerde ons en zette het spel uit. Na een goede warming up begonnen we aan de wedstrijd. In het begin ging het spel op en neer.

We kwamen steeds beter in ons spel en we kwamen vaker in de cirkel van Heeze. Zij beschikken echter over een gedegen en zeer goed ingespeelde verdediging, zodat scoren niet lukte. In de loop van de wedstrijd kregen we ook regelmatig strafcorners. Scoren hieruit lukte echter de gehele eerste helft helaas niet.

In de rust gaf Paul het team nog eens het vertrouwen en goede adviezen. De tweede helft speelden we voornamelijk op de helft van Heeze. Scoren wilde, ook uit strafcorners, nog steeds niet lukken. Tot Esmee de ingeslagen strafcorner van Laura binnen tikte. Gelukkig de ban was gebroken. Nu heette het “stand houden.” Heeze speelde hele harde ballen van achteren naar voren. Gelukkig waren die ballen niet geplaatst genoeg om een gevaar op te leveren. Even dachten we nog dat we, weer uit een strafcorner, een tweede keer gescoord hadden. Helaas deze bal te hoog in het net. Heeze probeerde nog met een spelverandering het roer om te gooien.De verdedigster met de harde slag ging in de spits spelen. Ook probeerden ze een strafcorner te behalen, zodat de specialiste kon uithalen. Wij hebben dit met man en macht uiteindelijk verhinderd en de drie punten bij Nova gehouden, waarna we naar de zesde plaats in de stand zijn geklommen.
De volgende wedstrijd thuis is een wedstrijd in de Silvercup. Deze wedstrijd is vrijdag 16 maart om 20.30 uur tegen Oss dames 1. Zij spelen in de eerste klasse. Dat wordt voor ons een uitdaging om te kijken waar we staan. We kunnen hierbij alle steun gebruiken!

 

Tekst: HC Nova Dames 1 / Myrthe Bremen

Foto’s:©Parkstad Actueel / Tom de Cock, meer foto’s op deze link.