Een langdurige blessure hield Stijn van Rhenen ruim een jaar aan de kant. Sinds november werkt hij hard aan zijn comeback.  Hij moest naast de normale trainingen, veel extra trainingen, veel extra werk in de sportschool, weer langzaam minuten maken en wedstrijdritme opdoen. Verder vooral veel geduld opbrengen en na  elke terugslag weer opnieuw hard werken om te doen wat hij het liefste wil: SCOREN en dat deed hij vandaag!!!

Beide teams misten duidelijk veel wedstrijdritme en door de algehele afgelasting van vorige week was er vandaag wederom een uitwedstrijd, nu bij het laag geklasseerde Leonidas W in het Maastrichtse Wolder. Er was dan ook maar één opdracht voor UOW ’02:  3 punten pakken. Trainer Wim Zagar voorspelde al dat Leonidas  het spel door UOW ’02 zou laten maken en zelf vooral zou loeren op de counter.

Het spelbeeld was dan ook veelvuldig balbezit voor UOW ’02 met een goede mogelijkheid voor Stijn van Rhenen, die helaas zijn vizier nog niet op scherp had staan en een goed schot van Joep Weijers in het zijnet. In de 18e minuut was het uitgerekend Leonidas, dat de grootste kans kreeg. Na een inschattingsfout van Joep Weijers kreeg de spits van Leonidas  de bal en wou Sandro Aruvaino met een lob verschalken, maar de bal verdween in het vangnet. Nu volgde een rommelige fase, waarin Leonidas het aluminium boven Sandro testte en moest Edwin van Els met een schouderblessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door Jelle Kösters. In de slotfase van de 1e helft waren er nog goede kansen voor Stijn, maar ook nu was hij weer iets te gretig en te wild in de afwerking. Ook Lars Peters moest in deze fase het veld met een blessure verlaten. Mike Cortjaens kwam hem vervangen. In de blessuretijd werd Ronald Geuskens nog onterecht afgevlagd voor buitenspel, maar hij had wel de bal zo onberispelijk ingeschoten om daarmee aan te geven wat in de 2e helft de bedoeling zou zijn!

Na rust maakte UOW ’02 meteen duidelijk, dat ze niet voor een gelijkspel naar Maastricht waren gekomen. Daniël Karsten  creëerde al direct de eerste kans toen hij als verdediger langs de zijlijn opstoomde, maar hij werd teveel gehinderd om doeltreffend af te kunnen  werken. UOW ’02 bleef aandringen op de openingstreffer en met enkele corners en scrimmages in de doelmond lukte dat nog steeds niet.

In de 59e minuut was het Stijn van Rhenen, die de bal in het 16 meter gebied oppikte en deze keer bleef hij rustig en schoof de bal in de linker beneden hoek 0-1.

In het resterende deel van de 2e helft verzuimde UOW ’02 de wedstrijd op slot te gooien door te verzuimen uit een van de vele kansen te scoren. In de blessuretijd schoot Jelle Kösters nog tegen de paal en ook Joeri Pelzer lukt het in de rebound  niet de bal achter de keeper krijgen.

Zo bleef de eindstand van 0-1 op het scorebord staan en gingen de 3 punten terecht mee naar Landgraaf. UOW ’02  kan nu met vertrouwen vooruit kijken naar de Landgraafse derby tegen SVN met de wetenschap, dat in een derby altijd andere wetten gelden!