Hoofdmenu

STRIJDEND HELIOS MOET MEERDERE ERKENNEN

De gewichtheffers uit Simpelveld hebben in de thuiswedstrijd tegen KG Nordhessen gevochten voor wat ze waard waren, maar dit was niet voldoende om de belangrijke punten tegen de degradatie te kunnen vergaren. De gasten haalden in een zeer spannende wedstrijd deze wel binnen door met 286 kilopunten juist 1 kilopunt op Helios voor te blijven.

Op het onderdeel trekken namen de gasten een – achteraf beslissende – voorsprong van 21 kilopunten. Bij het stoten, traditioneel het sterkste onderdeel van het Simpelveldse team, maakte Helios veel terrein goed maar dat bleek net niet voldoende.

Deze nederlaag betekent dat degradatie onafwendbaar is of er moeten in de komende twee wedstrijden nog enkele wonderen gebeuren. Aan het begin van het seizoen is men de sportieve uitdaging aangegaan maar men heeft gemerkt dat deze klasse juist een stapje te ver is. Het steeds op de tenen moeten lopen leidde ertoe dat in de wedstrijden waar mogelijk punten gehaald konden en moesten worden het team juist de laatste scherpte miste die daarvoor nodig was.

De resultaten van de afzonderlijke atleten waren als volgt:
naam trekken stoten kilopunten
Gena Lawson 49 p.r. 59 36,0
Nina Steinschuld 45 60 p.r. 26,0
Tim Hollands 92 p.r. 113 p.r. 32,8
Erwin Rasing 82 115 82,0
Tristan Delang 87 116 55,0
Dempsey Thiele 92 136 53,2

Archieffoto: Helios Simpelveld(Volgend nieuwsbericht) »