Sv Abdissenbosch  laat 2 punten liggen tegen Urmondia!

Gisteren stond de wedstrijd Abdissenbosch-Urmondia op het programma. Voor de zwart-witte was het weer een tijdje geleden dat ze in competitie verband hebben gespeeld in verband met de afgelastingen. Dit zag je ook terug in het spel van Abdissenbosch. Beide ploegen waren aftastend en aan elkaar gewaagd in het eerste kwartier. Uiteindelijk golfde het spel op en neer, maar grote kansen kwamen er voor beide ploegen niet. SV Abdissenbosch speelde slordig en leed vaak onnodig balverlies. Dat ging een keer goed mis! Bij balverlies op de middenlijn van een centrale verdediger van Abdissenbosch kon Urmondia profiteren. Met een snelle uitbraak kwam de spits van Urmondia een-tegen-een met Jeffrey Souren, de keeper van Abdissenbosch, die voor de bal ging maar de speler aantikte. Hierop ging de spits van Urmondia slim liggen. Dit resulteerde in een strafschop voor Urmondia. In de 35e minuut werd de stand 0-1 voor Urmondia.

De zwart-witte lieten het er niet bij zitten en zetten de verdediging van Urmondia keer op keer onderdruk. Helaas resulteerde dit niet in een doelpunt. SV Abdissenbosch werd sterker en in de 40e minuut beloonden de zwart-witte zich. Een assist van Roy Rumposch naar Remco Mohnen die op zijn beurt met een geweldige omhaal wist te scoren. Een terechte 1-1 stond op het scorebord.

SV Abdissenbosch ging door en dat resulteerde op kans na kans. Marvin Velting was een plaag voor de verdediging van Urmond. Hij werd keer op keer gevaarlijk en het kon niet uitblijven dat de tweede goal ging vallen. Marvin Velting brak door de verdediging heen en werd neergehaald in de zestien. Een goed fluitende scheidsrechter legde de bal op de stip. Helaas werd deze penalty gemist door Dylan Luit. Met 1-1 op het scorebord gingen beide ploegen de rust in.

De tweede helft gaf geen ander spelbeeld. Er was veel strijd, er werd gewerkt, maar het werd van beide ploegen uit geen attractieve wedstrijd. Voor de mensen langs de kant was het geen boeiende tweede helft. Jeffrey Souren redde nog een een goede bal. Dustin Krijnen, Remco Mohnen en Marvin Velting kwamen nog heel dichtbij het winnende doelpunt, maar helaas werden de kansen niet benut.

Na afloop spraken we met de trainer van SV Abdissenbosch, Henk Stawenga: ”Dit is echt zonde. We hadden hier 3 punten kunnen pakken. We schieten onszelf vandaag tekort. Het was geen goede wedstrijd van onze kant. Er was veel onnodig balverlies, slordigheid in balbezit en onrust. Dat moet eruit. Je kon merken dat een aantal spelers het moeilijk hadden vandaag door te weinig speelritme. Hierdoor konden we niet brengen wat we normaal kunnen. Volgende week is er weer een nieuwe wedstrijd waar we naartoe gaan werken. Vandaag was het minder, maar ik weet dat mijn ploeg beter kan en er volgende week weer een gedreven groep staat.”

Bron: SV Abdissenbosch en Foto’s®Kirsten Caenen