Hoofdmenu

De 30e  editie van de Parelloop op 18 maart 2018 in Brunssum

 

 

Het is inmiddels een bekend verschijnsel: de jaarlijkse Parelloop in Brunssum. Deze keer op zondag 18 maart 2018. Alle ogen zijn dan weer op Brunssum gericht. De Parelloop heeft altijd een ijzersterk deelnemersveld uit de hele wereld want de Parelloop behoort al enige tijd tot de top van de Nederlandse wedstrijden. Maar niet alleen topatleten verschijnen aan de start. Meer dan 3500 mensen doen mee: jong, oud, talent, topatleet en de ultieme recreant. Behalve een sportief evenement is het ook een sociale happening die garant staat voor gezelligheid en sfeer.

 

Parcours

De Parelloop heeft een sinds vorig jaar een nieuw supersnel parcours. In combinatie met de tijd van het jaar en de vaak aangename temperaturen in maart zijn de voorwaarden aanwezig om een snelle tijd neer te zetten.

Veel hardlopers hebben tijdens de Parelloop hun beste tijd ooit neergezet. Dit geldt ook voor Sammy Kipketer die in 2001 in de Parelloop een wereldrecord liep (27.18 min.); ditzelfde lukte nog eens in 2009 toen Micah Kogo een nieuw wereldrecord neerzette (27.01 min.).

Het succes van onder andere deze atleten zorgt ervoor dat er jaarlijks van overal ter wereld veel belangstelling is voor deelname aan de Parelloop.

Top Nederlandse wegwedstrijd

De Parelloop behoort al geruime tijd tot de top van de Nederlandse wegwedstrijden; het Nederlands record 10 km op de weg stond van 2002 tot 2013 op naam van Luc Krotwaar (Parelloop 2002, 28.09 min.). In 2013 werd, weer in de Parelloop, een nieuw Nederlands record gelopen door Abdi Nageeye (Parelloop 2013, 28.08 min.). In 2004 realiseerde Lornah Kiplagat de snelste tijd ooit gelopen door een vrouw op de 5 km op de weg (Parelloop 2004, 14.47 min.).

Top Event van Limburg. Voor de ontwikkeling van talent en topsporter is het van groot belang en leerzaam dat hij of zij zich in eigen omgeving en voor eigen publiek kan meten met de nationale en internationale top. Evenementen die hieraan voldoen krijgen van Topsport Limburg de status van Top Event. De Parelloop Brunssum is aangemerkt als een van de zes Limburgse Top (Sport) Events. Een predicaat dat door de Parelloop met heel veel trots wordt gedragen en waarvoor zij haar best zal doen dit voor de komende jaren te behouden.

Het Pareltje van Brunssum. De Parelloop is er niet alleen voor nationale en internationale talent- en topatleten. Integendeel, vanaf het begin wordt de Parelloop gedragen door het enthousiasme van de Brunssummers zelf. Je komt ze tegen als deelnemer aan de wedstrijd, als vrijwilliger in de organisatie, als sponsor voor de realisatie van het geheel. En als supporter van de deelnemers. Zij zorgen voor sfeer en gezelligheid. Er is voor een loper niets mooiers dan wanneer hij vanaf de kant wordt aangemoedigd en zijn of haar naam wordt gescandeerd. Niet alleen het wedstrijdprogramma maar ook het hele sociale gebeuren eromheen maakt van Brunssum het pareltje van de week. Een bezoekje aan de Parelloop dan ook zeker de moeite waard.

Informatie:

Datum: zondag 18 maart 2018 van 10:10 tot 17:00

Locatie: Lindeplein Brunssum (start en finish)

Wedstrijdsecretariaat: nieuwe Brikke Oave, Lindeplein.

 

Kijk voor meer informatie op www.parelloop.nl

Foto’s PR Parelloop

 

 (Volgend nieuwsbericht) »