In de periode van zaterdag 17 maart t/m zaterdag 24 maart 2018 kunnen inwoners van Rd4-gemeenten gratis 1m³ compost per huishouden afhalen bij de Rd4-milieuparken (zolang de voorraad strekt).

 

Met het uitdelen van gratis compost bedanken Rd4, gemeenten en Attero jaarlijks iedereen voor de inspanning om GFT-afval en groenafval gescheiden aan te leveren.

Compost wordt gemaakt van GFT-afval en is perfect geschikt als bodemverbeteraar voor de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Praktische informatie
Voor het afhalen van de gratis compost heeft u een geldig legitimatiebewijs en de milieupas nodig. Een digitale versie hiervan kunt u gebruiken wanneer u de Milieu App op uw telefoon heeft staan. Deze kunt u gratis downloaden in de App- en Google Play Store.

Daarnaast is het handig om zelf een schep mee te nemen (de compost dient zelf geschept te worden) en iets waar de compost in kan zoals een emmer, stevige zak of aanhanger. Wanneer u de compost per aanhanger vervoert vergeet dan niet om een afdekzeil mee te nemen, u riskeert anders onderweg een boete.

De compostactie loopt van zaterdag 17 maart t/m zaterdag 24 maart 2018 op alle Rd4-milieuparken. Omdat de zaterdagen over het algemeen het meest druk bezocht zijn kunt u deze dagen indien mogelijk het beste mijden.

Kijk voor adressen en openingstijden van de Rd4-milieuparken op de Rd4-afvalwijzer of op www.rd4.nl

Foto RD4

Geef een reactie