Hoofdmenu

Romantisch pianorecital door Franse toppianist Didier Castell-Jacomin

 

Recital 18 maart 2018, 11.00.
Piano’s Maene Limburg

Adres : Paterskerk, Patersstraat 36, 3621 Oud-Rekem

 

De Franse pianist Didier Castell-Jacomin begon op vierjarige leeftijd met pianospelen. Op zijn tiende ontmoette hij Georgy Cziffra in Senlis, een ontmoeting die voor hem doorslaggevend was. Maestro Cziffra ontdekte bij hem een onmiskenbaar talent en moedigde hem aan om op deze weg door te gaan.

De jonge pianist debuteerde bij het Berlijns Filharmonisch Orkest, samen met de solisten van het kamerorkest van het Filharmonisch Orkest, met een programma volledig gewijd aan Mozart. Later verscheen Castell-Jacomin op diverse podia waaronder dat van Concertgebouw AmsterdamCarnegie HallSalle Cortot en Filharmonie Baden-Baden. Daarnaast is Didier ook actief op het terrein van festivals, waaronder het Internationaal Festival van Klassieke Muziek en het Festival van Eu in Normandië.

Sinds kort is Castell-Jacomin naast Anna Fedorova, Akiko Ebi en Edna Stern lid van concertagentschap “Musica Prima”. Dit jaar plant Didier ook een opname van pianoconcerto’s No. 23 in A (K.488) en No. 8 in C (K.246) van W.A. Mozart samen met het Wiener KammerSymphonie. Het resultaat is op CD verkrijgbaar vanaf februari 2019.

In 2016 stond Didier Castell-Jacomin samen met maestro Paul Badura-Skoda op het podium tijdens een concert in de Sint-Janskerk te Maastricht. Het belooft dus een recital van hoogstaand niveau te worden.

 

Programma:

 HAYDN:  Varationen f-moll Hob: XVII:6

 SCHUBERT:  Klavierstücke D 946 n.2

v. BEETHOVEN:Sonata quasi una fantasia op.27 n.2 “Moonlight”

SCHUMANN:Novelette op.21 n.8

WIECK-SCHUMANN: Scherzo op.14

Tickets kosten 15 euro en zijn online te bestellen of via tel: 0031-89 21 52 72 of E-mailL: benjamin.bertels@maene.be