De wedstrijd zal zo’n 15 minuten oud zijn geweest en tot die tijd zal de keepster van SVC nauwelijks een speelster in het zwart voor haar neus hebben zien staan. Dat geeft maar aan dat de ploeg uit Roermond uitstekend van start was gegaan en voetballend duidelijk de bovenliggende partij was in deze fase. Schaesberg kon enkel verdedigen en had veel moeite met de bewegende mensen op het middenveld. Tot echte kansen leidde dit niet.  Mede ook omdat uitblinkster Danni ieder gaatje dat achterin ontstond bekwaam dicht gooide.  De eerste grote kans van de wedstrijd was dan toch voor Schaesberg. Een van de spaarzame counters in deze fase werd tot hoekschop verwerkt. Deze hoekschop werd door Lois snoeihard op de lat geschoten.  Het was een waarschuwing van de kant van Schaesberg.
Dat de zaken op het middenveld beetje bij beetje beter onder controle kreeg en steeds vaker kon opschuiven richting het doel van SVC2000.  Een hoekschop van Wendy de Vries werd door haar in een keer in het doel gedraaid: 1-0.  Niet veel later kreeg SVC een goede kans echter van dichtbij werd de bal over het doel gegleden.
Vlak voor rust schoot Kim Peters de 2-0 binnen. Een wel opmerkelijk doelpunt. SVC dacht aan een overtreding echter de scheidsrechter floot niet en uit deze terugkomende bal schoot Kim hoog op en in het doel.
De keepster dacht echter dat er gefloten was en liet de bal in het doel vallen: doelpunt. Had de keepster iets van moeite gedaan om de bal te pakken als was het maar uit voorzorg dan was het misschien helemaal geen doelpunt geweest. Maar nu ging Schaesberg met een 2-0 voorsprong de rust in.
Na rust was het meteen 2-1. De eerste de beste bal die vanaf de zijkant op doel werd geschoten werd ietwat paniekerig weggeschoten en draaide nu via een kluts over de eigen doellijn.  Schaesberg had het middenveld dichtgezet waardoor er meer grip was en beperkte zich tot verdedigen.  SVC kon de opening maar niet vinden.  Marjolein had de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien alleen tegen vier tegenstanders rende ze alles en iedereen eruit maar een prima verdedigende actie voorkwam dat ze de bevrijdende treffer kon binnenschuiven.
De vrouwen hebben een hard bevochten overwinning uit deze wedstrijd gehaald en  vooral omdat goed verdedigen ook een kunst is.
Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno  voor meer foto’s klik op deze link.