Op 11 maart 2018 mochten de dames van Geuldal/Sibbe afreizen naar het complex van Geusselt Sport om daar de wedstrijd te spelen tegen het damesteam van Geusselt Sport. Dit damesteam werd vorig jaar nog kampioen in de 3e Klasse. Helaas is dit team na het kampioenschap volledig uit elkaar gevallen waardoor de club zich genoodzaakt zag het damesteam in te schrijven in de 5e klasse.

De dames van Geuldal/Sibbe hebben een turbulente periode doorgemaakt. Spelmaker Anouk Thewissen is in blijde verwachting en zal dit seizoen niet meer in actie komen. Daarnaast bleken de blessure van Miryam Dijks en Veronique Van Den Hove ernstiger dan verwacht. Elke Bekkers bedankte in de winterstop en stopte per direct met voetballen. Door deze ontwikkelingen werd de selectie flink uitgedund. Een facebook actie om nieuwe leden te werven leverde niets op. Het damesteam is dus na de winterstop sterk afhankelijk van de hulp van het meisjes onder 17 elftal.

Geuldal/Sibbe begon met de volgende opstelling. Danielle Wouters op doel. De verdediging bestond uit Natalie Nobben, Emmy Janssen, Myrthe Peerboom en Gorgi Bekkers. Het middenveld werd gevormd door Roosje Prickarts, Ling-Xu Monsuwe en Maud Braam. In de aanval begonnen Esther Solberg en Veronica Hubens op de flanken. Lisa Janssen begon in de punt van de aanval. Op de bank namen Esther Treijtel, Megan Bergmans en Laura Roockx.

Direct na het begin van de wedstrijd moesten de dames van Geuldal/Sibbe de eerste tik al verwerken. Maud Braam viel in de 3e minuut geblesseerd uit met een enkelblessure. Megan Bergmans viel voor haar in. Uit eindelijk bleek Megan een uitstekende wedstrijd te spelen op de plek van Maud. De eerste helft ging op en af en de teams waren aan elkaar gewaagd. Grote kansen leverde dit niet op. Geuldal/Sibbe werkte hard maar het was duidelijk dat het de dames aan wedstrijdritme ontbrak.

Toch wisten de dames van Geuldal/Sibbe in de 30e minuut op voorsprong te komen. Het was Esther Solberg die goed doorliep op de keeper van Geusselt Sport. De keepster wist een lange bal niet goed onder controle te brengen en liet de bal los. Esther was er als de kippen bij om de bal in een lege goal te schuiven. Zo stonden de dames op een 0-1 voorsprong. In het laatste kwartier van de eerste helft had zowel Geuldal/Sibbe als Geusselt Sport een aantal goede kansen om te scoren. De spitsen aan beide kanten hadden hun vizier nog niet op cherp staan na de winterstop. Hierdoor gingen de dames rusten met een 0-1 voorsprong.

Na de rust waren de dames van Geuldal/Sibbe duidelijk sterker dan de dames van Geusselt sport. Myrthe Peerboom moest gewisseld worden omdat een slepende scheenbeen blessure weer roet in het eten gooide. Myrthe speelde een goede eerste helft. Laura roockx was haar vervanger. Ook Ling-xu moest vervangen worden omdat ze in de rust duizelig was geworden. Esther Treijtel was haar vervangster. In de 70e minuut wisten de dames van Geuldal/Sibbe het overwicht in score uit te drukken. Roosje gaf de bal aan Veronica. Veronica had oog voor de goed spelende Esther Solberg. Deze kwam met de bal in het 16 metergebied en ronde koel af 0-2.

Hierna viel Emmy Janssen geblesseerd uit met een enkelblessure. Omdat Emmy 31 maart stage gaat lopen in het buitenland voor een periode van 6 maanden was dit direct de laatste wedstrijd voor haar. Dit tot groot verdriet van de beide trainers die Emmy heel graag bij het team hadden gehouden. De trainers reageerde op dit uitvallen door zus Lisa Janssen vanuit de spits terug te laten zaken naar de centrale verdediging en Ling-Xu weer in het veld te brengen als middenvelder. De dames van Geuldal/Sibbe kregen de opdracht om met Veronica en Esther voorin op de counter te gaan spelen. Geusselt Sport moest wel komen en deed dit ook. Geusselt Sport ging vol op de aanval spelen en schoof de laatste vrouw door na de aanval.

Door de aanvallende intenties van Geusselt Sport kregen de dames van Geuldal/Sibbe enorm veel ruimte. De vliegensvlugge Esther en Veronica wisten hier wel raad mee. Eerst raakte Esther na een prachtige aanval via Roos en Veronica de paal. Veronica raakte twee keer de lat waarna ze bij de derde poging wel het net wist te vinden. Veronica speelde haar directe tegenstander helemaal kapot en na wederom een goede actie kon Veronica alleen op de keepster af. Oog in oog met de doelvrouw van Geusselt Sport rondde Veronica goed af en zo stond het in de 80e minuut 0-3.

Kort hierna deed Geusselt Sport iets terug. Danielle had eerst met een wereldredding de spits van Geusselt sport van scoren af gehouden maar moest helaas toch 1 keer vissen. Na deze 1-3 zorgde Roos met een prachtig afstand schot van 25 meter voor een passend slotakkoord. Roosje had gezien dat de keepster te ver uit haar goal stond en schoot met een prachtige boogbal raak. Zo wonnen de dames van Geuldal/Sibbe met 1-4 van Geusselt Sport.

Volgende week wacht de wedstrijd tegen de dames van Mechelen. Extra spannend maakt deze wedstrijd dat trainer Abby geboren en getogen is in Mechelen!