Hoofdmenu

Met de Wormdalkids op zoek naar het voorjaar

 

Woensdag 21 maart start (eindelijk) de lente. De uitgekiende kans dus om te kijken naar de eerste sporen van het voorjaar. Dit gebeurt met de Wormdalkids van IVN Kerkrade, IVN Ubach over Worms en IVN Oude Landgraaf. Start is om 14.00 in Kasteel Erenstein, aan de Brughofweg in Kerkrade.

Voor de start kunnen deelnemers in kasteel Erenstein geineten van enkele gedichten in het Kerkraads dialect, die worden voorgelezen door Mia Engels. In de dichtbundel ‘Bónkte wónger welt,  beleven dieren die in de directe leefomgeving van de kinderen voorkomen hun avonturen. Kinderen leren daardoor spelenderwijs van alles over dieren en hun typische leefwijze. Gedichten over kikkers, muizen, sprinkhanen, egels, lieveheersbeestjes enzovoorts, worden afgewisseld met fantasierijke gedichten over een dwerg, heks, of gnoom. Menselijk trekjes zoals ijdelheid, arrogantie, nieuwsgierigheid, verliefdheid of discriminatie zijn hen allen niet vreemd. Verwoord in een taal die rijk is aan typische woorden en prachtige klanken: het Kerkraads dialect.

Aansluitend volgt een wandeling door de Anstelvallei, het grootste en mooiste natuurgebied van Kerkrade. We zoeken naar vogels die hun nesten bouwen, kikkers en padden die naar het water trekken en naar de eerste voorjaarsbloeiers. Dit doen we tijdens een korte wandeling door de Anstelvallei waarbij de kleintjes het tempo aangeven. Ideaal dus voor kinderen vanaf 4 jaar (met (groot-)ouders). Iedereen is welkom, wel of geen lid van het IVN. Denk wel aan schoenen die vies mogen worden.
Aanmelden bij Olaf en Lisa Op den Kamp via info@eifelnatur.de of 06-22188175.
Foto Olaf op de Kamp