Cultura Nova voorstelling in Emma Schoenfabriek Brunssum 

 

 

In het kader van het 100 jarig bestaan van Fonds Sociale Instellingen (FSI) brengt Toneelgroep Maastricht tijdens festival Cultura Nova 2018 de voorstelling Emma in de Emma schoenfabriek in Brunssum. Artistiek leider Servé Hermans tekent voor de regie en brengt de medewerkers van de Emma schoenfabriek, acteurs van Toneelgroep Maastricht, een fanfare en gardedansers samen voor een unieke, muzikale theaterproductie. Vandaag start de voorverkoop.

Met de voorstelling Emma wordt het 100 jarig bestaan van FSI gevierd en tegelijkertijd afscheid genomen van de oude Emmafabriek, die in het najaar van 2018 naar Kerkrade verhuist. De Emma schoenfabriek werd 87 jaar geleden opgericht door de Stichting FSI. Arbeiders die na een ongeval niet meer in de mijnen konden werken, vonden een nieuwe job in de fabriek. De Emma schoenfabriek was ooit de eerste sociale werkplaats in Nederland. Veel mensen die er nu werken hebben een zwakke positie op de arbeidsmarkt. De fabriek maakt veiligheidsschoenen die tot de allerbeste in hun soort worden gerekend. Ze worden wereldwijd verkocht. 

In Emma volgen de toeschouwers een dag uit het leven van de werknemers van de schoenfabriek. Een dag die ogenschijnlijk normaal begint. Maar dankzij de inmenging van de acteurs van Toneelgroep Maastricht, de samenzang van de schoenmakers van de Emmafabriek én de komst van een fanfare en gardedansers, groeit deze bedrieglijk gewone dag uit tot een heel bijzondere.

Première en kaartverkoop

Emma is een voorstelling van Toneelgroep Maastricht in co-productie met FSI, Emma Safety Shoes, Cultura Nova en IBA Parkstad. De première vindt plaats op zaterdag 25 augustus en is aansluitend te zien tot en met 2 september 2018. De kaartverkoop start vandaag 9 maart 2018.

 

Première         zaterdag 25 augustus 2018

Speelperiode    zondag 26 augustus 2018

                               maandag 27 augustus 2018

                               dinsdag 28 augustus 2018

                               woensdag 29 augustus 2018

                               donderdag 30 augustus 2018

                               vrijdag 31 augustus 2018

                               zaterdag  1 september 2018

                               zondag 2 september 2018

Aanvangstijd     20.00 uur

Locatie                 Emma schoenfabriek, Horizonstraat 57, Brunssum

Kaartverkoop    Cultura Nova ism Parkstad Limburg Theaters, +31(0)45 571 66 07 / www.parkstadlimburgtheaters.nl

Entree                  € 20,00

via www.toneelgroepmaastricht.nl/pers

Foto Toneelgroepmaastricht

 

Geef een reactie