In de vierde klasse B staat het duel tussen KVC Oranje en SV Brunssum op het programma. Als je naar de ranglijst kijkt zou je denken dat het ‘appeltje eitje’  zou moeten zijn voor KVC Oranje. De club van trainer Paul van Putten immers draait mee bovenin, terwijl SV Brunssum, dat wordt getraind door Dennis Visser, net onder de middenmoot staat.

Er zijn echter ook gegevens die iets anders doen vermoeden. Dat geldt dan met name voor de historie van de afgelopen anderhalf jaar. Vorig seizoen in de vijfde klasse B troffen beide clubs elkaar ook al. In Bleijerheide werd het maar liefst 7-4 voor de thuisclub, in Brunssum vielen ‘maar’ zes treffers, gelijk verdeeld over beide teams (3-3). Dit seizoen, in 4B, werd het in Brunssum 4-3 voor de mannen van Dennis Visser.

Wat opvalt is in ieder geval de regen aan doelpunten (24) in de drie laatste onderlinge confrontaties. Trainers zullen er wel van gruwen, voor de neutrale kijker is het natuurlijk lekker als er zoveel wordt gescoord. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat in de komende ontmoeting weinig treffers te noteren zullen zijn.

Verschil ten opzichte van vorig seizoen is wel, het is al gezegd, de positie op de ranglijst. Vorig seizoen werd KVC Oranje kampioen en promoveerde Brunssum via de nacompetitie. Beide teams waren toen, samen met Eikenderveld en Jabeek, lang in de race om de titel. Nu doet KVC Oranje mee voor een plek in de nacompetitie. SV Brunssum staat een stuk lager gepositioneerd. Maar ook voor SV Brunssum is de nacompetitie nog niet uit het zicht verdwenen. Dan moet die ploeg zich richten op de laatste periode. En laat de aftrap voor die periode nu net de komende onderlinge confrontatie in Bleijerheide zijn.

Een spektakelstuk lijkt op komst. Wellicht een ontmoeting met veel doelpunten, treffers ook om van te smullen. KVC Oranje en SV Brunssum heten u graag welkom, komende zondag om 14.30, op Sportpark Bleijerheide aan de Voorterstraat in Kerkrade.

 

 

Geef een reactie