Hoofdmenu

De Leeuw keert opnieuw met de volle buit huiswaarts 

Een winnaar verdiende het duel tussen Brevendia en De Leeuw eigenlijk niet. Beide ploegen wisten nauwelijks te combineren en van goed voetbal was er dan ook zeker geen sprake. Zo werden de keeperstenues van Teun Steijvers en Nick Frolichs nauwelijks vies, maar ging De Leeuw uiteindelijk toch met drie punten terug naar Brunssum, waardoor het een serie van vier overwinningen op rij neerzet. 

Na een week rust – alle competitiewedstrijden werden door de KNVB afgelast – mochten beide ploegen weer eens opdraven. De openingsfase was duidelijk voor de gasten uit Brunssum, waardoor Brevendia al vroeg in het duel onder druk kwam te staan. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Eenmaal was Mathijs Peters namens De Leeuw dichtbij de openingstreffer, maar in plaats van de bal binnen te koppen, trachtte hij het leer met zijn voet tevergeefs op doel te krijgen. Aan de andere kant moest doelman Frolichs eenmaal ingrijpen op een afstandsschot van Ben Kierkels. Ook de geheel vrijstaande Sil Wolters had de mogelijkheid de score te openen, maar zijn kopbal belandde ruim naast het doel. Dit waren dan ook de spaarzame kansen uit de eerste helft. 

In het tweede bedrijf zou het spelbeeld nauwelijks veranderen. De Leeuw met het meeste balbezit, weinig kansen en Brevendia dat middels het hanteren van de lange bal chaos probeerde te creëren in de Brunssumse defensie. Pas twintig minuten voor tijd mocht het publiek opveren toen de ingevallen Edwin van Well de bal voortrok en met enig fortuin Jeffrey Geurts bereikte die met een puntertje doelman Steijvers kansloos liet: 0-1. Dit bleek later de winnende treffer, waardoor De Leeuw vier wedstrijden op rij in winst wist om te zetten en zich daarmee als promovendus lijkt te handhaven in de 3e klasse B. Zondag wacht een confrontatie met naaste buur Alfa Sport, dat eveneens 27 punten heeft behaald, maar hiervoor twee wedstrijden minder nodig had. Brevendia, dat nog vier inhaalduels te goed heeft, wacht een ontmoeting met hekkensluiter DESM, dat tot dusver puntloos onderaan staat op de ranglijst.  

foto de Leeuw(Volgend nieuwsbericht) »