Hoofdmenu

Echtpaar Ritzen-Laurentzen al 65 jaar getrouwd

Gisteren was wethouder Peter van Zutphen namens de gemeente Heerlen op bezoek bij het echtpaar Ritzen-Laurentzen in Heerlerheide. Ze waren gisteren 65 jaar geleden, in 1953, getrouwd.

Meneer Ritzen is nu 89 jaar oud. Hij is geboren in Hoensbroek. Hij werkte eerst bij de Glasmij, maar daar werd slecht betaald, en dus ging hij naar de mijn. Hij werkte 20 jaar als houwer (aan het kolenfront) ondergronds in de staatsmijn Emma.

Na de mijnsluiting was het ondanks omscholing moeilijk werk te krijgen, maar uiteindelijk vond hij toch werk ik de draadbomenfabriek van het FSI in Brunssum.

Mevrouw Ritzen-Laurentzen (85) is de dochter van een mijnwerker uit Heerlerheide. Haar vader is letterlijk gestikt door de stoflongen die hij ondergronds opliep. Als meisje ging ze als dienstmeisje werken, ook bij een bakkerij in Hoensbroek. En daar leerde ze haar man, die daar brood kwam kopen, kennen.

Het echtpaar heeft 4 dochters gekregen, één is helaas overleden.

Overigens was de wethouder al enkele jaren geleden ook al bij hen op bezoek geweest. Wethouder Peter van Zutphen was toen een ochtend meegelopen met een van de gemeentelijke Wmo-consulenten. Meneer en mevrouw Ritzen zijn tevreden over de gemeentelijke zorgvoorzieningen die ze nu krijgen.

Namens de gemeente Heerlen wenste hij het echtpaar nog vele jaren samen.

Tekst en Foto: Peter van Zutphen