Hoofdmenu

**DE STRIJD TUSSEN DE NUMMER 3 EN 5**

VC Landgraaf Dames verliezen nipt van Volley Tilburg Dames 1

Afgelopen zaterdag namen wij het op tegen het Volley Tilburg DS 2 in Landgraaf. De uitwedstrijd tegen hen had een verrassende uitkomst en we pakten 4 punten mee naar huis. Dit beloofde dus al een spannende wedstrijd te worden.

De eerste set begonnen we heel sterk. Het ging erg gelijk op. Volley Tilburg en wij waren echt aan elkaar gehecht. We vlogen voor elke bal, en probeerden wat we konden om Volley Tilburg een zo moeilijk mogelijke servicebal te geven, zodat het aanspelen van hun sterke middenman onmogelijk werd. Na lang vechten waren wij toch net ietsjes beter en wisten we de eerste set te winnen met 29-27.

Door naar de tweede set met deze zelfde energie. Helaas verloren wij in deze set onze concentratie en wist Tilburg hiervan te profiteren. In de tweede set maakten we niet veel kans, dus gaven we deze set dan ook weg met 13-25.

Voor ons was het echt de kunst om onszelf weer op te pakken. Al vaker is gebleken dat dit moeilijk was. Volley Tilburg was dan immers ook geen makkelijke tegenstander. Het ging in ieder geval al beter dan de tweede set. Maar ook in de derde set schoten we te kort. Volley Tilburg pakte de derde set met 19-25.

De vierde set moest toch echt een tandje meer. De aanval moest feller en slimmer. De gehele set hadden we een ruime voorsprong van ongeveer 7 punten. Maar Volley Tilburg liet dit niet zomaar gebeuren en kwam fel terug. Even een time-out om hen uit de puntenreeks te halen en onze concentratie weer terug te halen. Dit lukte. Uiteindelijk waren wij de vierde set sterker en pakten we de set met 25-22.

2-2 als stand. We wilden ook graag die vijfde set pakken natuurlijk. Twee keer een overwinning tegen hen zou erg mooi zijn geweest. De hele vijfde set ging gelijk op tot ongeveer 12-12. Bij 12-12 slopen er bij ons wat eigen foutjes in. Volley Tilburg pakte de vijfde set met 12-15.

Een erg spannende wedstrijd was dit zeker met goede en slechte momenten. Aanstaande zaterdag gaan wij naar ActiveRooy in Venray om het op te nemen tegen de nummer 11 in de ranglijst, wat niet onderschat moet worden. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 7 april om 18:30 uur tegen VC Volt, wat ook een spannende wedstrijd zal worden!

Tekst: Melissa Eggen / VC Landgraaf Dames 1

Foto’s:©Parkstad Actueel / Tom de Cock, meer foto’s op deze link.