Hoofdmenu

ZO LANG MOGELIJK EIGEN BAAS

 

Slaapproblemen en valpreventie

 

Het gehandicapten Platform Simpelveld/Bocholtz organiseert voor de 27e keer een informatieavond in de Rode Beuk, Kloosterstraat 57, Simpelveld. Deze keer organiseren wij samen met deskundigen van het Paramedisch Centrum Simpelveld, Fysio Eys en Ergotherapie Bram Coenen. De avond is gepland op woensdag 11 april 2018 en begint om 19.00 uur. We hebben weer twee thema’s: Slaapproblemen en Valpreventie.

 

Slaapproblemen: Slaap is kostbaar en rustgevend. Toch geeft niet elke nacht de rust die nodig is voor het leven gedurende de volgende dag. Slaap is een ingewikkeld verhaal, beslaat een groot deel van ons leven en vertoont sterke veranderingen van geboorte tot ouderdom. Toch zijn er veel mensen die slaapproblemen hebben. Welke slaapafwijkingen zijn er? Wat kun je eraan doen om goed te slapen? We hebben een deskundige gevonden: de heer Hub van Loo.

 

Valpreventie: Hoe komt het dat vooral veel ouderen vaak vallen in huis of in de directe omgeving? Vallen kan grote gevolgen hebben. Het kan leiden tot breuken, tot grote angst om te bewegen, tot eenzaamheid. Het is dus van belang te weten welke factoren een rol spelen bij het ouder worden, welke zaken in huis of buiten gevaarlijk kunnen zijn, welke rol medicijnen spelen. Daarom: welke maatregelen kunnen vallen voorkomen? Wat kan men doen als men toch gevallen is? Veel vragen, maar in onze gemeente hebben we drie mensen gevonden die er heel intens mee bezig zijn: Angelique van den Bergh, Anja Bergmans en Bram Coenen.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 uur:  Opening

19.05 uur:  Slaapproblemen door Hub van Loo

20.00 uur:  Pauze. Koffie/ thee. Met dank aan de vrijwilligers

20.15 uur:  Valpreventie door Angelique van den Bergh, Anja Bergman en Bram Coenen

21.30 uur:  Sluiting.

Wij hopen dat u antwoorden op uw vragen meeneemt naar huis.

Voor vervoer naar en van de Rode Beuk staan busjes van Taxi van Meurs gratis voor u klaar. Meldt u zich wel op tijd aan bij d’r Durpswinkel, uiterlijk maandag 9 april (tel. 045 5442877). Mocht u achteraf verhinderd zijn om gebruik te maken van het gratis vervoer, dan graag afmelden bij Taxi van Meurs (tel. 045 – 5442776).

Foto Gemeente Simpelveld