Hoofdmenu

Vogelkastjes maken op Doe-dag IVN Kerkrade

 

Op dinsdag 27 maart organiseert IVN Kerkrade een Doe-activiteit. Er worden die dag nestkastjes voor vogels gemaakt. IVN heeft gekozen voor duurzame kastjes van beton. Deze kastjes worden in mallen gegoten en na drogen in de bossen en parken in Kerkrade opgehangen. Veel vogelsoorten, zoals mezen, Boomklevers, Boomkruipers en andere zangvogels zijn aangewezen op holle bomen om hun nest te maken. Spechten helpen daarbij want verlaten spechtholen zijn prima nestplaatsen voor zangvogels. Toch zijn er lang niet genoeg broedmogelijkheden voor al onze gevederde vrienden. Daarom gaat IVN nu een handje helpen. In 2017 heeft de Lidl de Locht in Kerkrade de IVN Kerkrade gekozen als winnaar van de sponsoractie. Dit heeft ons € 1000,- opgeleverd. Het doel van IVN is om daarvoor zoveel mogelijk vogelkastjes te maken en te plaatsen. Alle leden en niet-leden zijn van harte welkom om te komen helpen. Aanvang aan het IVN-home aan de Kaffebergsweg 2a in Chevremont is 20.00.

Foto Olaf-Op-den-Kamp« (Vorig nieuwsbericht)