Hoofdmenu

HC Nova Dames 1 pakken de winst tegen HOCO Dames 1

Nadat afgelopen week de wedstrijd tegen Son afgelast was vanwege het slechte weer stond er vandaag weer een hele belangrijke wedstrijd op het programma tegen een team dat maar 1 puntje boven ons stond.
Iedereen kon zich de uitwedstrijd in HOCO nog wel herinneren en we wisten dat we wat goed te maken hadden. Daarbij kwam ook dat we extra hard ons best moesten doen, want als we zouden verliezen dan zou ons dinsdag een zware training te wachten staan…

Na de voorbespreking en de warming-up begonnen we aan de wedstrijd. In het begin merkte we al meteen dat wij veel balbezit hadden en de bal makkelijk konden rondspelen. HOCO probeerde druk uit te oefenen op onze verdediging, maar die kwamen er telkens goed uit. Ook voorin vlogen de kansen om de oren bij de keeper/verdediging van HOCO, helaas was het niet zo makkelijk om hun achterhoede te omzeilen en moesten we doorzetten om een gaatje te vinden. We kregen veel strafcorners, maar die wilde nog niet helemaal lukken, waardoor het doelpunt nog even op zich liet wachten. Vlak voor het einde van de eerste helft kwam de bal via de rechterkant bij Kaja in de cirkel terecht die hem op de keeper sloeg, maar deze werd net tegen gehouden. Gelukkig stond Esmee nog bij de keeper die hem alsnog in het doel wist te tikken, 1-0! Met deze stand gingen we de rust in, waar we te horen kregen dat het spel goed liep, maar de corners toch iets anders moesten.

In de tweede helft probeerde HOCO met lange slagen kansen te creëren, maar wij bleven grotendeels aan de bal. Halverwege de tweede helft kregen we een strafcorner die Meike hard op Esmee wist te flatsen, waardoor Esmee hem goed het doel in wist te tippen. 2-0! Op dit moment vond HOCO dat ze er helemaal voor moesten gaan en zette dus meer ook steeds meer druk. Na een mooie aanval van ons, die de keeper wist tegen te houden, counterde HOCO erg snel en wisten ze de bal in de lange hoek te slaan, 2-1. Met nog een aantal minuten op de klok speelde we ons eigen spel en 2-1 werd dan ook uiteindelijk de eindstand.

Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma in verband met het Paasweekend, maar de week erna spelen we uit tegen Uden dames 1. Ook dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden. We staan op het moment op de 5e plek met 21 punten en hopen uiteindelijk de top 4 te bereiken. Ons trouwe thuispubliek willen we bedanken voor het support van vandaag en we hopen jullie de volgende keer weer langs de lijn te zien.

Tekst: Laura van den Berg HC Nova Dames 1

Foto’s:©Parkstad Actueel / Tom de Cock, meer foto’s op deze link.(Volgend nieuwsbericht) »