Na  een zeer matige wedstrijd hebben de Schaesberg vrouwen wel de drie punten binnen gehaald.Niet dat de ploeg in problemen is geweest. Sterker nog, een uitermate zwak Fortuna kon de hele wedstrijd geen vuist maken.  Een vrije trap in de eerste helft was alles wat de ploeg uit Sittard aan gevaar stichtte. Maar Schaesberg was onbewust niet scherp hetgeen al in de warming up een beetje zichtbaar was. Te weinig focus op de wedstrijd. Gevolg was dat men meeging in het matige spel van de uitploeg en dat er van enige lijn geen sprake was.  Weinig beweging, onderlinge afstanden klopten niet waardoor het positiespel niet de basis werd. Dit gecombineerd met de vele slechte passes en een goede wedstrijd wordt heel lastig.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat individuele kwaliteiten en individuele acties de wedstrijd beslisten. Maar er moest lang op gewacht worden.
Maar in de 35e minuut was het dan toch raak. Wendy de Vries kapte zich prima vrij waarna ze Lois Crijns wegstuurde aan de rechterkant. Lois denderde langs de zijlijn en gaf een afgemeten voorzet.  Kim Peters gleed uitstekend in en schoof de bal in het doel: 1-0.  Slechts 2 minuten later waren de rollen omgedraaid. Kim speelde de diep lopende Lois aan die de bal over de keepster tikte en vervolgens in het lege doel schoot: 2-0.
Na rust bleef het een matige wedstrijd waarin Schaesberg verzuimde om tot grote doelcijfers te komen. Het bleef slordig en onzorgvuldig. Pas in de 60e minuut werd de wedstrijd definitief beslist. Linda van het Loon was volhardend op het middenveld en won haar duel om vervolgens het spel uitstekend voort te zetten waarna Melanie met een prachtige korte individuele actie speelster en keepster omspeelde en de bal raak schoot: 3-0.