OPROEP: AED in Schummerstraat verdwenen

Sinds afgelopen weekend is de AED ter hoogte van de Schummerstraat 21 verdwenen. Het betreft een AED Lifepack Express.

Op zondag 25 maart is een noodoproep geweest. Naderhand bleek dat de AED niet in de buitenkast aanwezig was. Op basis van informatie van vrijwilligers blijkt dat de AED sinds zaterdag vermist wordt.

Burgers die iets gezien hebben of tips hebben over de AED worden verzocht dit te melden bij de gemeente Kerkrade via telefoonnummer 14 045 of e-mail hartveilig@kerkrade.nl

6-minutenzones

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. De aanwezigheid van AED’s is dus van levensbelang.

Het AED-netwerk in de openbare ruimte van de gemeente Kerkrade bestaat uit 21 defibrillatoren. Deze defibrillatoren zorgen voor een dekkend netwerk van zogenaamde 6-minutenzones. Een 6-minutenzone is een plek die zo is ingericht dat in geval van een hartstilstand binnen 6 minuten hulp kan worden geboden met een AED. Door het missen van de AED in de Schummerstraat is deze 6 minutenzone niet meer gedekt. Het is dus van groot belang dat deze AED wordt teruggeplaatst. Vanuit de gemeente wordt op dit moment gezocht naar een tijdelijke oplossing voor de verdwenen AED.

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie