Op Paaszaterdag was het eindelijk weer zover. De Beckers & Mulder cup, hét voetbalfeest voor de jongste spelers en speelsters van de verenigingen uit de regio, vond weer plaats bij UOW ’02. Een kleine veertig teams vonden de weg naar Park ter Waerden, waar in de ochtend het toernooi voor de spelers en speelsters onder de 7, 8 en 9 jaar gespeeld werd. De middag was gereserveerd voor de categorie onder de 11 jaar.

Anders dan verleden jaar, waren de weergoden het toernooi dit jaar goed gezind. Een strak blauwe lucht en een heerlijk zonnetje verwelkomde de verschillende teams al in alle vroegte op Park ter Waerden. Het ochtendprogramma, dat met een kleine vertraging begon, verliep op rolletjes. In verschillende poules werd gestreden om de fel begeerde bekers. Toen de stof van de sportieve strijd opgetrokken was, waren er eigenlijk geen verliezers. Alle teams kregen uit handen van Robert Beckers van Jeugdhoofdsponsor Beckers & Mulder een prachtige medaille ter herinnering aan deze dag. In alle categorieën werd verder een Fair Play Cup uitgereikt.

Bij de allerjongsten werd de top 3 gevormd door Beckerveld JO7-1, RKHBS JO7-2 en De Leeuw JO7-2. Minor JO7-1 veroverde de Fair Play Cup.

Bij de categorie onder de acht jaar was het Hellas JO8-1 dat de eerste plaats opeiste, op de voet gevolgd door VV Schaesberg JO8-1 en UOW ’02 JO8-1. Hier ging de Fair Play Cup naar UOW ’02 JO8-3.

Bij de categorie onder de negen jaar tenslotte, was het de Leeuw JO9-1, dat het toernooi won. Gulpen JO9-1 en UOW ’02 JO9-1 eindigden hier op de plekken 2 en 3. De Fair Play Cup ging naar het JO9-3 team van De Leeuw.

Tijdens het middagprogramma kwamen de spelers en speelsters onder de 11 jaar in actie. Hoewel er zich wat wolken samen leken te pakken boven Park ter Waerden, kon ook dit toernooi droog afgewerkt worden.

Het was uiteindelijk het team van VV Schaesberg (JO11-1) dat de beker voor de eerste plek mee naar huis nam. Zij werden gevolgd door Alfasport JO11-1 uit Schinnen en het JO11-1 team van UOW ’02. De Fair Play Cup ging hier naar UOW ’02 JO11-4.

De deelnemende verenigingen kunnen, net als de organisatie, terugblikken op een geslaagd toernooi. Wij hopen dan ook volgend jaar deze en nog vele andere verenigingen op de 12e editie van de Beckers & Mulder Cup te mogen begroeten.

Deel I voor  meer foto’s  klik op deze link.

Deel II voor meer foto’s klik op deze link.