Zwart – wit  1    –    S.V.Brunssum 1

Waar de meeste mensen of bij de schoonfamilie op bezoek gingen of ergens eieren aan het zoeken waren stond S.V.Brunssum op het veld bij het hooggelegen Zwart-wit.

Bij Brunssum zijn na de winterstop de spelers weer fit en speelt men de laatste weken met een voltallige selectie hun wedstrijden.

Dit heeft geleid tot 2 overwinningen in de afgelopen weken en een flinke stijging op de ranglijst. Deze lijst is echter erg troebelig door het grote verschil in aantal wedstrijden en  Brunssum heeft zeker nog enkele overwinningen nodig om zich definitief veilig te spelen. Zo speelde de tegenstander van vandaag 3 wedstrijden minder en passeert Zwart-wit bij een overwinning S.V.Brunssum. Het is zelfs zo dat Brunssum qua verliespunten op de 12e plaats staat en moet er dus gewaakt worden voor een te groot optimisme.

Met deze info begon men aan de wedstrijd op een zeer hobbelig veld iets wat Brunssum niet meer gewend is en dat was in de beginfase ook te zien. Daar waar men vaak de bal in 1 keer doorspeelt was het nu steeds eerst de bal onder controle brengen en dit duurde vaak te lang waardoor het erg slordig en onrustig oogde. De tegenstander handelde op dezelfde wijze en zo werd het hard werken en veel lange ballen. Zwart-wit probeerde het via de vleugels en ook Brunssum probeerde op deze manier gevaarlijk te worden, voorzetten van beide teams werden echter niet gevaarlijk en zo kwamen er de eerste 10 minuten geen kansen.

Brunssum kreeg iets meer vat op het middenveld en dat leverde een goede aanval op na 12 minuten, Brandon werd op de rand van de zestien aangespeeld en hij behield het overzicht, legde de bal klaar voor de opkomende Brain en deze schoot de bal hard in de rechter kruising 0-1.

Hierna trok Zwart-wit het spel weer wat meer naar zich toe en speelde de wedstrijd zich af rond de zestien van Brunssum. In de 25e minuut had ook dit resultaat en schoot Zwart-wit na een uitgespeelde aanval de gelijkmaker binnen.

De wedstrijd werd er niet beter op en het spel golfde heen en weer, de vele foute passes aan Brunssum kant zorgde ervoor dat van goed veldspel geen sprake was, verdedigen is op zo’n veld dan ook makkelijker dan aanvallen. Het niet goed kunnen combineren en de vele foute ballen gecombineerd met het goed fel verdedigen van Zwart-wit leek Max in de 40e minuut teveel te worden. Hij reageerde op het korte dekken van zijn tegenstander door te fel met 2 benen vooruit een tackle in te zetten waarnaar de scheidsrechter niks anders kon beslissen dan hem rood te geven. Erg jammer voor deze normaal zo rustige speler maar wel terecht. De rust werd wel nog gehaald zonder verdere kleerscheuren maar dat het lastig zou worden was toen wel duidelijk.

Dennis zette het om in de rust en koos in de voorhoede voor twee snelle spelers, Calvin en de getergde Martijn kwamen in het team om zo op snelheid af en toe onder de druk uit te kunnen voetballen. Dit leek een goede keuze te zijn want door de man meer ging Zwart-wit vol op de aanval en was het overal heel druk op het veld en lag de ruimte inderdaad achter de laatste linie van de gasten. 15 minuten na de rust maakte Brunssum hier goed gebruik van, Calvin zette goed door op rechts en gaf de bal laag voor waarop Martijn goed anticipeerde en knalde met binnenkant voet de bal binnen. Een klap voor de gasten en een beloning voor het harde werken van Brunssum op dat moment. Zwart-wit zocht nog meer de aanval en Brunssum loerde op de counter, dit leverde hachelijke situaties op in de zestien van inval keeper Jeurissen maar Brunssum hield tegen met kunst en vliegwerk. Een lage voorzet werd goed gepakt door Danny maar de gasten spits ging ook vol voor de bal waardoor hij doorgleed op Danny, de bal was weer los en de scheids liet doorgaan. De 10 seconden daarna konden zo op youtube, de bal werd eerst tegen de rug van de geblesseerde Danny geschoten en daarna tot twee keer toe van de lijn worden gered voordat de scheids affloot voor de geblesseerde Brunssum goalie. Deze kon uiteindelijk verder met een blauw oog en een wat pijnlijke schouder. Deze schouder weerhield hem er echter niet van om een goed schot van Zwart-wit in de 75e minuut uit de hoek te ranselen en tot corner te promoveren.

Zo werd de druk van groter maar de ruimte ook die Zwart-wit weg gaf, dit leverde Brunssum een aantal goede counter kansen op maar helaas werden deze niet benut waardoor de spanning bleef. De gasten bleken over goede buitenspelers te beschikken maar Brunssum deed wat men moet doen in zo’n situatie en dat is hard werken met z’n allen. Aan Brunssum kant liep men alle gaten dicht en bikkelde men op het moeilijke veld. In de laatste minuut maakte Brunssum een einde aan alle onzekerheid door een prachtige aanval subtiel af te ronden. De goed ingevallen Martijn ging door op rechts en kneep naar binnen waarnaar hij met een prachtige steekpass Rocco voor de keeper zette. Waar Rocco het loopvermogen nog vandaan haalde na deze zware wedstrijd is mij een raadsel maar hij schoot beheerst de 1-3 binnen en besliste hiermee de wedstrijd. Drie hele belangrijke punten zijn binnen en een grote stap naar klasse behoud is hiermee gezet. In dit verslag staan een aantal namen maar eigenlijk zou ik iedereen kunnen noemen want het was echt een team overwinning, met tien man een hele helft en dan zo voor elkaar door het vuur is echt noemenswaardig, echt klasse.