In het paasweekeinde wachtten er twee wedstrijden voor de zebra’s uit Heerlen. Allereerst moest er op zaterdag gespeeld worden op A Gene Bek tegen kampioenskandidaat en op maandag moest er gespeeld worden in en tegen Schaesberg.

De wedstrijd van zaterdag was subliem aan Bekkerveld zijde, er werd voor elke meter hard geknokt en met passie gespeeld. De talrijke toeschouwers ondanks het slechte weer zagen twee prima ploegen die reclame voor het amateurvoetbal maakten. Bekkerveld was in de eerste helft de betere partij en Yarin Meessen kopte in de 20e minuut mooi over de doelman heen 1-0 voor Bekkerveld. Hierna mistten Sil Lardinois en Thommie Vluggen een goede mogelijkheid om de score verder uit te breiden. Na een half uur werd een corner niet goed weggewerkt aan Chevremont zijde, waarnaar Dennis Petit er als de kippen bij was en scoorde de op dat moment dik verdiende 2-0. Pal voor rust kreeg Chevremont een vrije trap op een 20 meter van het doel. Rik Klyn maakte echter een wereld redding waarna Joep op de Kamp de bal in de rebound wegwerkte. Na deze actie floot leidsman Heuts meteen voor het rust signaal.

Na de rust kwam er een heel ander Chevremont uit het kleedlokaal. Een ploeg die gedreven was en van plan was om de opgelopen achterstand weg te werken. Ondanks deze felheid kreeg Bekkerveld de beste kansen Thommie Vluggen en Sil Lardinois werd echter door de doelman van Chevremont gestuit. Ruben Henssen haalde aan de Bekkerveld zijde een bal van de doellijn en Rik Klyn had wederom enkele prima reddingen. Na 70 minuten kreeg spits Blattler de bal in de 16 en met een schitterende omhaal liet hij iedereen kansloos aan Bekkerveld zijde. Een fantastisch mooi doelpunt en de aansluitingstreffer. Met nog 20 minuten te gaan was de spanning geheel terug. Hoewel Chevremont nog meer ging aandringen bleef Bekkerveld als een team spelen en knokte iedereen voor elke meter. In de laatste minuut werd een uittrap van Rik Klyn goed verlengd en kwam Thommie Vluggen 1 op 1 met de doelman. De 3-1 was het gevolg en de scheidsrechter floot direct af. Een verdiende overwinning voor de mannen van Cooky Voorn.

Dan de maandag tegen buurman Schaesberg. Schaesberg verkeerd net als Bekkerveld in de middenmoot en heeft ook nog enkele punten nodig om niet in de gevarenzone te geraken. Schaesberg had twee dagen eerder kansloos verloren, dus er stond een team dat wat goed te maken had.
Bekkerveld speelde vanaf minuut 1 minder dan tegen Chevremont, overal was men een pas te laat en Schaesberg liet duidelijk merken om de punten in Landgraaf te behouden. De eerste kans was echter toch voor Bekkerveld. Een vrije trap van Thommie Vluggen werd rakelings naast gekopt door Sjoerd Pellegrom. Hierna was het echter Schaesberg wat de klok sloeg. Het was aan uitstekend keeperswerk van Rik Klyn te danken dat Bekkerveld maar met een 1-0 achterstand ging rusten. Spits Danny Latten kopte een vrije trap snoeihard en onhoudbaar achter Rik.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld weinig, slecht uitverdedigen aan Bekkerveld zijde zorgde voor de 2-0 en 3-0. Thommie Vluggen bepaalde uiteindelijk met een mooi schot de eindstand op 3-1. Een wedstrijd om snel te vergeten en de kopjes weer recht zetten. Donderdag wacht namelijk een uiterst belangrijke wedstrijd voor de beker. Bekkerveld zal hier beter voor de dag moeten komen dan afgelopen maandag. Echter als er dezelfde inzet en strijd is als tegen Oss’20 en Chevremont zijn er zeker kansen. Bij winst plaatsen de blauwwitte zebra’s zich voor de halve finalen en spelen ze volgend seizoen mee om de landelijke KNVB-beker. Hopelijk kunnen we op veel support rekenen. Aanvang 20.00u Sportpark A Gene Bek Heerlen

Foto’s®Parkstadactueel/Tom de Cock  voor meer foto’s klik op deze link.