Vandaag leggen leerlingen van alle groepen 7 in heel Nederland het schriftelijk verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland af

voor jong en oud op Basisschool De Veldhof

Op donderdag 5 april leggen leerlingen van alle groepen 7 in heel Nederland het schriftelijk verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland af. Ook groep 7 van basisschool De Veldhof in Kerkrade (Eygelshoven) doet mee met het schriftelijk verkeersexamen. Op deze school doet ook nog een andere groep mee aan het examen: de opa’s en oma’s van de leerlingen van groep 7.

De gemeente Kerkrade, Veilig Verkeer Nederland en, natuurlijk, de leerlingen zijn erg benieuwd naar hoe het met de verkeerskennis van de opa’s en oma’s is gesteld. Kennen zij de verkeersregels en de betekenis van de borden net zo goed als hun kleinkinderen? En weten opa’s en oma’s hoe ze zich moeten gedragen in het verkeer als fietser, voetganger of passagier? Om daar achter te komen hebben de kinderen hun opa’s en oma’s uitgenodigd om het examen samen met hen te maken op donderdagochtend 5 april.

Na een feestelijke opening gaan de 28 kinderen van groep 7 naar hun eigen klas om het examen te maken. De 24 opa’s en oma’s blijven achter in de aula om het examen hier te maken. Ongetwijfeld niet alleen spannend voor de kinderen, maar ook voor de senioren.

Het examen bestaat uit 4 thema’s met elk 10 vragen. De leerkracht kiest zelf 2 thema’s die passen bij de omgeving en ervaringen van de leerlingen. In dit geval zijn dat de thema’s ‘In de wijk’ en ‘In de stad’, 20 vragen bij elkaar. Na het examen is er tijd voor pauze met een hapje en een drankje. Ook voor entertainment wordt gezorgd: Fritz met een Z zorgt ervoor dat de gedachten even verlegd worden naar zijn verbazingwekkende goocheltrucs.

In de tussentijd wordt er achter de schermen hard gewerkt door medewerkers van Veilig Verkeer Nederland: alle examens moeten immers nagekeken worden.

Aan het einde van de ochtend wordt de uitslag bekend gemaakt. Wie heeft het examen beter gemaakt? De kinderen van groep 7 of hun opa’s en oma’s?

Voor de kinderen staat er hierna nóg een verkeersexamen op het programma: het praktische verkeersexamen, waarbij ze het geleerde toe moeten gaan passen in de praktijk.

Geef een reactie