Wen even aan de oorverdovende stilte van de Brunssummerheide om 6 uur in de ochtend en langzaam hoor je steeds meer vogels hun mooiste liedjes fluiten. Zeker als je op zaterdag 21 april mee gaat met de boswachter van Natuurmonumenten, want die weet waar de mooiste vogels te horen zijn. En laat je verrassen, want voordat je zelf het geluid gehoord hebt, heeft de boswachter hem al gespot en gewezen. Geef je zo snel mogelijk op, want hij neemt maar een klein groepje mee. De deelnemers komen om 06.00 uur bij elkaar voor de deur van het bezoekerscentrum voor een vogelspotwandeling van ongeveer 2 uur. Leden van Natuurmonumenten betalen € 5,00 en niet-leden € 8,00 voor deze unieke natuurbeleving.

Aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/Brunssummerheide

 

Vogelspotplaats Brunssummerheide, voor heel veel soorten. De Brunssummerheide is een waar vogelparadijs. Sommige vogels zoeken er naar voedsel, andere broeden er. Naast algemene soorten als mezen, de buizerd en torenvalk zijn er ook meer bijzondere soorten als de bosuil, de roodborsttapuit en ijsvogel te zien. Genoeg reden om eens lekker vroeg je bed uit te komen.

Waar en wanneer. Deze vroege vogelexcursie is op zaterdag 21 april en start om 06.00 uur bij het bezoekerscentrum. Hou rekening met een paar minuten wandeltijd tussen parkeerplaats en startplaats bij de voordeur van het bezoekerscentrum, Schaapskooiweg 99 in Heerlen. Denk aan goede wandelschoenen. En een verrekijker maakt de excursie nog indrukwekkender. Om de vogels niet te verstoren zijn honden bij deze excursie niet toegelaten.

Torenvalk (Falco tinnunculus), Valken (Falconidae), Roofvogels (Falconiformes), Vogels (Aves), fauna, valk, roofvogel, vogel –

Reserveren voor deze activiteit kan via de website van Natuurmonumenten, (www.natuurmonumenten.nl/brunssummerheide) of tijdens de openingstijden aan de balie van het bezoekerscentrum Brunssummerheide.

Een zondagochtend ontbijt? Mensen die na deze prachtwandeling de zondagochtend willen vervolgen met een heerlijk ontbijt in het restaurant moeten dat minimaal een dag van te voren afspreken met restaurant Schrieversheide. Zij gaan dan speciaal eerder open, T (045) 522 46 93.

Bezoekerscentrum Brunssummerheide

Schaapskooiweg 99 | 6414 EL Heerlen | 045-5630355

bc.brunssummerheide@natuurmonumenten.nl |www.natuurmonumenten.nl

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is geopend van di – vr van 10 – 17 uur.

  Foto: Natuurmonumenten Brunssummerheide torenvalk en roodborsttapuit

 

Geef een reactie