Voor beide ploegen was het zaak om te winnen, om zo aansluiting te behouden bij de bovenste plekken. Scheidsrechter Rutten had deze middag de leiding. Beide ploegen waren goed georganiseerd, dus was het wachten wie het initiatief ging nemen. Het was de ploeg van trainer Ger Gouw die het voortouw nam en die op dat moment gevaarlijk uit de startblokken kwam. In de 8e minuut was het Yassin Mrijina die de score opende met een prachtig doelpunt voor Doenrade. De bal was lang onderweg en bij de  2e paal was het Mrijina die de 0-1 bal binnen schoot.

Nu waren de mannen van Abdissenbosch gewaarschuwd en moesten alle zeilen worden bijgezet. Trainer Henk Stawenga riep enkele spelers bij zich om zo bepaalde dingen in het veld bij te sturen. Abdissenbosch begon beter te voetballen en kreeg diverse kansen maar het was de doelman van Doenrade die het doel vooralsnog schoon hield. Bjorn Stinski kopte de bal hard achter de keeper van Doenrade maar de bal kwam terug het veld in en scheidsrechter Rutten ontnam de mannen van Abdissenbosch de gelijkmaker. Doenrade stond onder druk en de ploeg van Henk Stawenga wilde die gelijkmaker maken. En die kwam er ook, in de 44e minuut was het Ton Velraeds die in het zestienmetergebied onderuit werd gehaald en scheidsrechter Rutten wees naar de stip! ALWEER een penalty voor Abdissenbosch. In de afgelopen 4 wedstrijden werd er geen penalty binnen geschoten maar nu werd Abdissenbosch eindelijk verlost van het ‘penalty syndroom’ en schoot Jeremy Hunter de 1-1 binnen. Met een 1-1 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In de kleedkamer van Abdissenbosch werden door trainer Henk Stawenga bepaalde situaties besproken om in de tweede helft de volle winst te gaan pakken. Abdissenbosch begon zeer sterk aan de tweede helft die het spel naar zich toe trok, de ploeg van Ger Gouw had het zwaar en stond onder druk. Abdissenbosch was op zoek naar een doelpunt en waren er enkele keren dichtbij. In de 49e minuut was het Marvin Velting die in balbezit kwam, hij schudde 3 man van zich af en met één beweging schoot hij de bal in de lange hoek. De keeper van Doenrade was kansloos, de bevrijdende 2-1 stond op het scorebord. Abdissenbosch wilde meer en kreeg kans op kans. Dylan Luit kwam dicht bij de 3-1 en ook Dustin Krijnen en Ton Velraeds waren dichtbij de 3-1. Doenrade kon geen vuist meer maken en Abdissenbosch was sterker en had de overhand. In de 81e minuut was het Bjorn Stinski die de wedstrijd in het slot gooide, met een prachtig geplaatste kopbal bracht hij zijn ploeg op een terechte en verdiende 3-1 voorsprong. Abdissenbosch speelde dit duel zakelijk uit en pakte de 3 belangrijke punten en stijgen naar de keurige 3e plek.

We spraken na de wedstrijd met trainer Henk Stawenga; “Lekker deze overwinning! We begonnen wat slapjes aan deze wedstrijd, terwijl ik in de wedstrijdbespreking aangaf gefocust te willen zijn en de organisatie te behouden, zeker tegen deze stugge ploeg. We verslapte even en de bal lag in het net. Uiteindelijk herpakte we ons goed en werden we sterker. We kregen een penalty en gelukkig ging die nu wel eens binnen en gingen we rusten met 1-1. Ik zag dat we beter begonnen te voetballen en gaf in de rust ook aan om door te drukken, dat hebben ze prima gedaan. De 2-1 en 3-1 waren prima doelpunten. Uiteindelijk maken de afgelopen 2 wedstrijden 3 jongens van het B-elftal hun opwachting in het eerste elftal. Met Noud, Tristen en Quinten heb je jongens achter de hand, die makkelijk met de grote jongens mee kunnen. Het is mooi om te zien dat de jeugd zich goed aanpast bij de senioren en dat is genieten.”