De dames van Geuldal/Sibbe verzamelde op 8 april in Schin op Geul voor het thuisduel tegen Schimmert.

De dames van Schimmert waren al om 08:50 aanwezig op ons sportcomplex terwijl de trainers van Geuldal/Sibbe hun dames de opdracht had gegeven om 09:00 uur present te zijn. Toen de dames van Schimmert al volop bezig waren met de warming up telde de kleedkamer van Geuldal/Sibbe nog maar 10 dames. Als er bij deze groep een boete zou staan op te laat komen zouden sommige dames hun persoonlijk faillissement moeten aanvragen. En op het moment dat de trainers dames hiervoor op de bank zet komen ze helemaal niet meer opdagen bleek in het verleden. Dus buiten een paar stevige woorden tijdens de ingekorte wedstrijdbespreking hebben de trainers het er maar bij gelaten. Wel kregen de dames mee dat er maar 1 manier was om het humeur van de trainers op te fleuren en dat was winnen.

De dames van Geuldal/Sibbe hadden een krappe selectie en moesten daarom weer een beroep doen op de meisjes onder 17. Esther Solberg en Britt Jansen kwamen ons team versterken. Voor Britt was dit het debuut bij de dames 1.

De wedstrijd begon in de volgende opstelling: Danielle Wouters in de goal. In de verdediging stonden Natalie Nobbe, Gorgi Bekkers, Ling-Xu en Lisa Janssen. Onze topscorer Lisa heeft dinsdag een belangrijke sportkeuring en mocht absoluut niet geblesseerd raken. Ze koos er zelf voor om centraal achterin te spelen en niet in de spits. Op die manier kon ze zelf uitdelen in plaats van incasseren zoals het vaak in de spits gebeurt. Het middenveld werd gevormd door Maud Braam, Britt Jansen en Iris Claessens. In de aanval werd Laura Rooxck ondersteund door Esther Solberg en Veronica Hubens.

Veronica Hubens was de aanvoerder. Op de bank zaten Michelle Van Den Hove en onze reservekeepster Esther Treijtel die de voetbalkleren had aangetrokken omdat we maar met weinig dames waren.

De wedstrijd begon om exact 10:00 uur en het spel golfde mooi op en neer. Schimmert was niet veel sterker dan het verrassend sterk spelend Geuldal/Sibbe. Behoorlijk wat dames van Geuldal/Sibbe speelde niet op hun natuurlijke positie maar de trainers konden niet anders.

De trainers hadden daarom ook niet verwacht dat Geuldal/Sibbe zo goed met Schimmert mee kon voetballen. In de 18e minuut kwam Schimmert dan toch op voorsprong. Ling-Xu speelde tegen een aanvaller die een halve meter groter was en twee keer zo zwaar was. Dit is overigens geen schande want Ling-Xu is 1.53 meter groot en weegt 40 kilo. In een duel om de bal in het 16 metergebied van Geuldal/Sibbe struikelde de dame van Schimmert letterlijk over Ling-Xu heen. Ling Had nooit de intentie om een overtreding te maken maar het zag er ongelukkig uit en begrijpelijk dat de goed fluitende scheidsrechter hier een penalty voor gaf. De spits van Schimmert wist wel raad met deze kans en schoot de penalty onhoudbaar binnen. 0-1 voor Schimmert. Ling speelde hierna een fantastische wedstrijd en versleet in de resterende 78 minuten 4 aanvallers!!! Allemaal werden ze weggehaald bij Ling omdat ze allemaal in haar broekzak zaten.

Geuldal/Sibbe ging echter niet minder voetballen en bleef goed meedoen. Het spel bleef op en neer golven wat voor kansen aan beide kanten zorgde. De goed keepende Danielle wist een aantal kansen van de tegenstander om zeep te helpen en de keeper van Schimmert deed dit aan de andere kant van het veld. Op die manier gingen de dames rusten met een 0-1 stand in het voordeel van Schimmert.

De trainers konden in de rust niet meer dan een compliment maken aan de dames op de wijze waarop ze speelde en vochten voor elke bal. Wel gaven de trainers Laura nog mee dat ze als spits anders moest gaan lopen. Ze gaven haar de opdracht om centraal te blijven en zo diep mogelijk te gaan staan waardoor er druk uitgeoefend werd op de verdediging van Schimmert. Daarbij is het belangrijk dat je als spits rond de 11 meter stip hangt zodra de voorzet komt van de flanken. In de eerste helft was Laura iets te bedrijvig en liet ze zich te veel terug zakken en week ze te ver uit naar de flanken. Hierdoor was ze in de eerste helft een aantal keren te laat voor de goal om de goed voorzetten van Esther Solberg en Veronica Hubens af te werken. Gorgi Bekkers werd gewisseld voor Michelle Van Den hove. De trainers lieten Ling en Michelle van zijde wisselen omdat de dames zo fysiek iets beter uit de verf zouden komen. Britt Jansen kreeg mee om met iets meer durf te spelen. Dit zou ze in de tweede helft laten zien.

Het duurde tot in de 67e minuut dat Schimmert op 0-2 kwam. Kort hiervoor was Lisa Janssen naar de kant gehaald voor reserve keepster Esther Treijtel die als centrale verdediger ging spelen. Lisa voelde een pijntje in haar enkel en wilde geen risico meer lopen.

De 0-2 van Schimmert was een diepe bal op de spits die keurig werd afgerond. Schimmert dacht hierna dat de buit binnen was. Maar de dames van Schimmert wisten niet dat Geuldal/Sibbe een team is met een enorme veerkracht.

Zo kwamen ze vorige week nog terug van een 2-0 achterstand bij Leonidas tot 2-2. In de 78e minuut was het Veronica Hubens die een corner mocht nemen van rechts. De indraaiende bal werd door Maud Braam binnen gewerkt bij de eerste paal waardoor het 1-2 werd. Schimmert leek hierdoor in paniek te raken en de dames van Geuldal/Sibbe kregen een extra boost energie.

In de 84e minuut was het Esther Solberg die het op de heupen kreeg. Dit prachtige talent passeerde haar directe tegenstander en liep op de goal af. Met nog twee verdedigers voor zich hield ze knap het overzicht op de goed meegelopen Veronica Hubens.

In de rust zeiden de trainers nog dat er positief gecoacht moest worden omdat we geen Messi’s in het team hebben en iedereen fouten maakt. Wat Veronica echter met de bal deed had toch echt iets weg van Messi bij Barcelona.

Veronica kapte met links de tweede overgebleven verdedigers van Schimmert uit en schoot met rechts snoeihard raak in de korte hoek. 2-2!!

Geuldal/Sibbe rook bloed en nam geen genoegen met dit gelijke spel. Typerend was dat Esther Solberg de bal snel uit de goal haalde en deze op de middenstip neerlegde. Hierna ging Geuldal/Sibbe weer vol in de aanval. Schimmert was helemaal nergens meer. Dit was ook te danken aan lady of the match IRIS CLAESSEN!! Wat speelde die een wedstrijd centraal op het middenveld of beter gezegd op het hele veld. Iris was overal en had vrijwel elke bal. De trainers vermoeden dat Iris een halve marathon heeft gelopen op het voetbalveld van Schin op Geul. Op sommige momenten kwam er zelfs rook van haar voetbalschoenen af!

Het was de goed debuterende Britt die aan het einde een doorslaggevende rol opeiste. Ze werd elke minuut feller in de wedstrijd en ging in de 89e minuut een duel aan na een naar voren geschoten bal door Esther Treijtel. Britt wist deze bal op miraculeuze wijze bij Laura te krijgen die op 5 meter van de goal klaar stond om de winnende 3-2 te maken. Voor Laura extra leuk omdat haar vader voor de eerste keer was komen kijken.

Na het laatste fluitsignaal werd er door alle aanwezige supporters hard geklapt voor de dames van Geuldal/Sibbe. Deze overwinning voelde heel erg goed omdat alle 13 aanwezige dames keihard hadden gewerkt en iedereen een fantastische wedstrijd had gespeeld.

Aanstaande donderdag 12 April om 19:30 komen de dames van DVC 16 op bezoek in Schin op Geul. We hopen dan weer op veel support langs de lijn!!!