Hoofdmenu

HC Nova Dames 1 onderuit bij HC Uden Dames 1

Na 2 goede overwinningen en een goede trainingsweek stond de wedstrijd tegen Uden op het programma. Een belangrijke wedstrijd die we maar al te graag wilden winnen.

Om 10:15 vertrokken vanaf de club met goede moed richting Uden. Iedereen had er veel zin en was erg gemotiveerd. Aangekomen in Uden brak het zonnetje door en beloofde het een warme dag te worden. Na een goede voorbespreking en warming-up begonnen we aan de wedstrijd. We begonnen zeer sterk en fel en er werden mooie aanvallen opgezet via de zijkanten waardoor we vaker de cirkel van Uden konden bereiken. Uden vocht terug en er werd de 1-0 gescoord. Zeer zonde dat er zo makkelijk gescoord werd maar we zouden er alles aan doen om met winst naar huis te gaan. We bleven mooi combineren en creëerde kansen waar een strafcorner uit volgde. De strafcorner liep niet zoals het moest maar de bal kwam uiteindelijk uit bij Lieneke die scoorde met een mooie backhand. 5 Minuten waren voorbij en het stond 1-1. Uden zette hoge druk en werden steeds sterker, er werden verdedigend wat fouten gemaakt waardoor Uden vaker onze cirkel bereikte. Er werd een strafcorner veroorzaakt waar helaas de 2-1 uit werd gescoord. Niet veel later volgde de 3-1 door een te hoge bal die de cirkel in werd gespeeld. Met 3-1 gingen we de rust in. Iedereen baalde ontzettend maar we gaven de moed niet op. Paul motiveerde ons door ons goede spel vast te houden en onze verdedigende taken wat beter op te pakken. Na de rust begonnen we weer heel fel en sterk aan de tweede helft. We pakte onze verdedigende taken veel beter op. Ook kwamen we steeds vaker op de helft van Uden en creëerde kansen. Na een mooie aanval over links en een hele goede voorzet van Irini werd de 3-2 gescoord door Esmée. De wedstrijd werd steeds fysieker en er kwam steeds meer onrust maar we bleven goed doorgaan. Door een mooie actie van Malou die vanuit achter opkwam werd de bal naar Esmée gespeeld die ook de 3-3 scoorde. De spanning steeg en dat begonnen de scheidsrechters ook te merken, door een onterechte strafcorner in de laatste 5 minuten werd helaas de 4-3 gescoord door Uden. Dit was ook de eindstand.

We baalden ontzettend dat we zonder naar punten naar huis moesten gaan maar waren ook erg trots op ons zelf. Er werd mooi gehockeyd en hebben gevochten tot het einde. Terug komen van 3-1 achterstand naar 3-3 is ons nog nooit zo goed gelukt en we kunnen zeer trots zijn op wat we hebben laten zien !

Volgende week staat de wedstrijd tegen Best op het programma ( de nummer 2 van onze poule). Een goed team maar waar we zeker van kunnen winnen ! We hopen jullie volgende week allemaal langs de lijn te zien. Support is altijd welkom !

Tekst: Yanou van der Veerdonk / HC Nova Dames 1

Foto:©Parkstad Actueel / Tom de Cock