Hoofdmenu

VC Landgraaf Dames 1 nemen thuis revanche tegen VC Volt Dames

Afgelopen zaterdag namen wij het opnieuw op tegen VC Volt DS 2. De uitwedstrijd was niet zo best. We begonnen deze zwak, kwamen wel terug maar schoten net te kort met een 3-2 verlies. Tijd voor een revanche dus!!

Omdat we al safe staan en niet kunnen degraderen of promoveren besloten we om niet met de standaard opstelling te beginnen. De eerste set begon met veel overtuiging. Er werden aan onze kan niet veel fouten gemaakt, maar de tegenstander zat goed in de verdediging. Toch wisten we de eerste set te winnen met 25-23.

Door naar de tweede set. De tweede set verliep een stuk makkelijker dan de eerste set en we namen een ruime voorsprong met 19-10. Echter door te veel foutjes aan onze kant kwam VC Volt goed terug. We konden de lijn niet meer omhoog halen waardoor VC Volt de set wist te winnen met 26-28. Onnodig, maar toch moesten we door.

De derde set gingen we gelijk op. Een spannende wedstrijd was het zeker. Onze focus lag goed en we pakten de draad weer op. Slim spelen en het blok goed diagonaal zetten was het plan. We wisten immers dat de passer-loper niet veel rechtdoor sloeg in de vorige wedstrijd. In de derde set waren wij toch sterker dan VC Volt en pakten we de set met 25-22.

Met een 2-1 voorsprong gingen we de vierde set in. Ook hier wilden we weer alles geven en de druk bij VC Volt neerleggen. Dit lukte goed. Volt ging steeds meer eigen fouten maken en bij ons was dit duidelijk minder. Met goeie servicebeurten wisten we de tegenstander onder druk te zetten. VC Volt had hier geen antwoord op. De laatste set wonnen we met gemak met 25-16.

Een mooie revanche op de uitwedstrijd waarbij we 4 punten in Landgraaf wisten te houden. Met nog 2 wedstrijden te gaan, gaan wij volgende week op bezoek bij ADC DS 1 in Urmond. Een wedstrijd niet al te ver van huis, en we kunnen elk publiek goed gebruiken!

Tot zaterdag!

Tekst: Melissa Eggen / VC Landgraaf Dames 1

Archieffoto:©Parkstad Actueel / Tom de Cock« (Vorig nieuwsbericht)