Vandaag wachtte het laatste duel van de ‘’Engels week’’ 4 wedstrijden in 8 dagen. Op deze zonnige, warme zondag werd er afgereisd naar Venlo om daar tegen de ‘’Boys” te spelen.

Op een dramatisch, hobbelig natuurveld werd er begonnen zonder Sil Lardinois in de basis. Hij had wat last van zijn en kreeg rust. De Boys uit Venlo startten fel en zette Bekkerveld onder druk. Dit leidde een fout in de opbouw in bij Bekkerveld, de voorzet van Venlosche Boys werd gelukkig door Dennis Petit verlengd tot corner, die net op tijd anders was de 1-0 een feit geweest. Na 20 minuten werd er een forse overtreding op Thijmen van Iersel gemaakt, helaas moest hij de wedstrijd staken en werd vervangen door Yarin Meessen. De rest van de eerste helft bleef het spel aan twee kanten matig, maar op dit veld kon ook niet veel verwacht worden.
Bekkerveld zette vlak voor rust een goede aanval op. Demsey ging aan de rechterkant goed door, zijn voorzet bereikte Ruben Henssen maar zijn schot ging helaas over het doel. Na 45 minuten floot de goede leidende Bezemer voor rust.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet, doelman Rik Klyn ranselde nog een prima schot uit de hoek. De aanwezigen toeschouwers hebben meer genoten van de heerlijke weersomstandigheden dan van het goede voetbal. Toen iedereen zich min of meer al had neergelegd bij een bloedeloze 0-0, werd er een dieptebal door Joep op de Kamp gegeven. Wouter Peters geloofde in deze bal en ging erachteraan, een communicatiefout tussen de verdediging en de doelman aan Venlosche Boys kant, zorgde ervoor dat Wouter de bal voor zijn voeten kreeg. Het was voor hem een koud kunstje om de bal in het lege doel te schuiven. Een mooie vreugde bij de spelers tot gevolg. In de laatste minuten probeerde Venlo het wel, maar tot echte kansen leidde het niet. Na 93 minuten floot de leidsman af.

Van de laatste 4 wedstrijden werden er 3 winnend afgesloten, een prima week dus voor Bekkerveld. Hoewel vandaag het spel, mede door het belabberde veld niet altijd even goed was, is deze winst een prima afsluiter van de week.

Trainer Cooky Voorn was trots op de teamprestatie. Volgende week zondag wacht het duel in en tegen Venray. Aftrap op Sportpark de Wieen is om 14.30u