Door het puntenverlies van SCM en Sporting Heerlen had Weltania zich een fraaie uitgangspositie aan  kop van de ranglijst kunnen verwerven. Daarvoor diende wel gewonnen te worden van een andere directe concurrent: Heer. In de eerste helft op het warme ‘Sportpark Rabobank Heer’ zag het er ook naar uit dat dit kon lukken. Een omhaal van Sjors van Velzen had in de tweede minuut al doel kunnen treffen. Vier minuten later scoorde hij toch door aan de eerste paal een mooie voorzet van Frank Teerling binnen te tikken.

Heer stelde daar wel een dreigend aanvalsspel tegenover, maar kon in het strafschopgebied niet echt gevaarlijk worden. Weltania bleef zeer geconcentreerd voetballen, spelers werkten hard voor elkaar en de defensie stond prima. Daarnaast werd via lange ballen snel de voorhoede in stelling gebracht. In de 24 minuut viel de 0 – 2 door Willem Bindels die een hoekschop in tweede instantie binnen kopte. Kennelijk een moment van euforie want even was achterin de aandacht minder en prompt scoorde Max Lumpens namens Heer de aansluitende 1 – 2. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft kreeg Heer door enkele omzettingen meer vat op de strategie van Weltania. Doelman Lars Meens greep oog in oog met Max Lumpens goed in maar Weltania wist zich maar sporadisch onder de druk uit te spelen. De gelijkmaker hing in de lucht maar toch duurde het tot de 20 minuut voordat die viel. En daar laag ook nog een beetje pech aan ten grondslag. Bij het uitverdedigen werd de bal ongelukkig geraakt waardoor die in een boog richting strafschopgebied van Weltania krulde. Danny Schreurs was er als de kippen bij om deze kans met een zeer fraaie lob doeltreffend af te ronden. Vijf minuten later kwam Heer op voorsprong toen een bal niet afdoende werd weggewerkt en Max Lumpens via een Weltania-been doel trof.

Pascal Stofberg wisselde offensief en dat leek de wedstrijd weer meer in balans te brengen. Hierdoor ontstond meer ruimte voor de Heer-aanvallers en Elby Saya verhoogde 10 minuten voor tijd met een mooi schot de marge tot twee doelpunten. Weltania drong meer aan en had via een enkele individuele actie nog wel kunnen scoren. Het collectief dat in de eerste helft voor verzorgd voetbal en veel gevaar zorgde ontbrak echter in deze fase. Daardoor bleef Heer relatief eenvoudig overeind en mag de club zich nu de nieuwe koploper in 3A noemen.

De uitslagen van de andere wedstrijden tonen aan dat in deze klasse iedereen van iedereen kan winnen (of verliezen). Voor Weltania staan nu vier achtereenvolgende thuiswedstrijden op het programma. Als de punten daarbij hoofdzakelijk in Welten blijven dan kan dat toch weer leiden tot een fraaie  positie in de kop van de ranglijst met een spannend competitie-einde als gevolg.