Nieuws Maria Christinawijk in Heksenberg/Stadsdeel Heerlerheide Vereniging van eigenaren waakt over welzijn in deze bijzondere wijk

 

Stadsdeel Heerlerheide bestaat uit een aantal wijken. Binnen de wijk Heksenberg vormen 240 karakteristieke woningen samen de Maria Christinawijk. Deze wijk is uniek in Nederland omdat ze is gebouwd tijdens de 2e wereldoorlog en volgens Duitse woningbouwprincipes. De wijk is daarom in 2008 aangewezen als beschermd stadsgezicht.

Na de oorlog werd de wijk omgedoopt tot Maria Christinawijk. De woningen zijn in het begin van de jaren 70 gerenoveerd. Niet alleen de historie van de wijk maar ook de zeer gunstige ligging ten opzichte van Heerlen en Brunssum, de nabij gelegen Brunssummerheide en aanwezigheid van veel groen in wijk maken de wijk tot een aantrekkelijke woonomgeving.

Die aantrekkelijke woonomgeving wordt in belangrijke mate in stand gehouden door de eigenaren van de woningen in de wijk zelf. Die zijn al sinds 1986 verenigd in de Coöperatieve Vereniging Maria Christinawijk U.A. Deze vereniging functioneert als een vereniging van eigenaren en verzorgt het onderhoud en de vervanging van gemeenschappelijke buurwegen en (voet)paden. Ook de verlichting van de paden die toegang geven tot de garages, bergingen en tuinen van de woningen wordt verzorgd door de vereniging. De vereniging realiseert dit met behulp van een kleine maandelijkse financiële bijdrage van de eigenaren.

Om de leden van de vereniging maar ook andere geïnteresseerden beter te informeren is door een van leden van de vereniging een website ontwikkeld. Het adres van de website is:vve-mariachristina.nl. Op de website vindt u meer informatie over het ontstaan van de wijk, zijn de contactgegevens vermeld en worden relevante mededelingen voor de eigenaren en bewoners geplaatst. De vereniging is na de ingebruikname van de website ook op haar eigen e-mail adres bereikbaar (info@vve-mariachristina.nl).

 

Het unieke karakter van de wijk is eveneens verwerkt in het nieuwe logo van de vereniging:

  • de kleur groen van het logo staat voor de vele natuur in en rondom de wijk
  • het huisje staat voor de ruime en degelijke woningen in de wijk
  • de cirkel staat voor de verbondenheid binnen de wijk

Bezoek voor meer informatie de website, vve-mariachristina.nl, of wandel eens door deze mooie wijk in Heksenberg.

 

 

 

Geef een reactie