Hoofdmenu

Film Le Redoutable is te zien in het Filmhuis de Spiegel

 

 

 

Frankrijk, 2017 / 107 minuten

Regie: Michel Hazanavicius

Met: Louis Garrel, Stacy Martin, Bérénice Bejo e.a.

 

★★★★ VPRO Cinema – “…Een akelig vermakelijke, subversieve komedie”

 

 

Vrijdag 13 april / 20.00 uur       TICKETS

Zaterdag 14 april / 20.00 uur    TICKETS

Zondag 15 april / 14.00 uur      TICKETS

Sprankelende film die een ode brengt aan de revolutionaire filmmaker Jean-Luc Godard. Tegen de broeierige achtergrond van de opstandige eind jaren zestig, als de jonge Franse intellectuelen massaal de Parijse straten op gaan, leren we Godard kennen en waar hij voor staat. Maar Hazanavicius heeft het niet bedoeld als biografie, of als ‘film over Godard’, maar als een liefdesverhaal, namelijk tussen filmmaker Jean-Luc Godard en zijn toenmalige vriendin Anne Wiazemsky.

Het is 1976 en Godard is een film aan het maken over Mao, met als titel La Chinoise, waarin Wiazemsky de hoofdrol speelt. De film wordt gemengd en vooral negatief ontvangen. Godard had verwacht dat ze hem in China op handen zouden dragen, maar ze vonden het daar reactionair prulwerk. Het publiek vraagt zich af waar de oude Godard is gebleven van meesterwerken als Le Mépris, A Bout de Souffle, Bande a Part etc. De speelsheid waarmee Godard de nouvelle vague inleidde, lijkt verdwenen.

Le Redoutable is een kantelpunt: Godard keert zich af van de apolitieke, platvloerse cinema en dus ook van zijn eigen eerdere films. Hij richt zich nu op de revolte die nadert. We zien de regisseur demonstreren en stenen gooien naar de autoriteiten, omdat hij de revolutie niet alleen wil verfilmen, maar ook

 

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl(Volgend nieuwsbericht) »