Bevrijdingsfeest Heerlen: Remember the Heroes

 

 

Lions Club Heerlen viert op zaterdag 5 mei in Auberge de Rousch in Heerlen een bevrijdingsfeest met diverse activiteiten waaronder een surprise-veiling. De opbrengst van deze dag is bestemd voor Wensulance, een stichting die de laatste wens vervult van ernstig zieken die daarvoor zijn aangewezen op ambulancevervoer.

Op 5 mei vieren we dat Nederland in 1945 bevrijd werd van de bezetting door de Duitse nazi’s en dat er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog vol geweld en onderdrukking. 5 Mei is dan ook traditioneel een dag om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. Voor die vrijheid hebben velen gevochten.

Lions Club Heerlen geeft met het bevrijdingsfeest op zaterdag 5 mei op lokaal niveau invulling aan bevrijdingsdag. In een voorprogramma ‘Remember the Hero’s’ wordt aandacht gegeven aan:

  • ‘Heerlen en de Jodenvervolging in WOII’; presentatie door Herman van Rens van het Holocaust Informatiecentrum Limburg
  • ‘Van Landverraad en spionage’; presentatie door Bert Spoelstra van het Oorlogsmuseum Eyewitness WO2 uit Beek;
  • ‘Het kogelgat van Chateau Sint Gerlach’; Inleiding door dhr. Camille Oostwegel;
  • Adoptie van graven op de Amerikaanse Begraafplaats Margraten. Presentatie door Ton Hermes, voorzitter van de Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten en door de beheerder van de begraafplaats superintendant Keith Stadler.

Simone van Trier presenteert het programma, dat afgesloten wordt met een interview van drie zogeheten honorair consuls en een optreden van het Mergelland Mannenkoor.
Honorair consuls zijn mensen die een bepaald land vertegenwoordigen en staatsburgers van dat land helpen. De 3 honorair consuls zijn Christiane Vaessen, honorair consul van Nederland in Aken, Ward Vleugels, honorair consul voor Duitsland in Limburg en Camille Oostwegel, honorair consul van Frankrijk in Maastricht.

Aansluitend vindt een feestavond plaats die opgeluisterd wordt door de Bigband Heerlen met muziek uit de jaren 40 -en 50. Tijdens deze feestavond vindt een veiling plaats van bijzondere diensten zoals:

  • VIP kaarten voor Pinkpop;
  • Meet & Greet met Chantal Blaak, wereldkampioen wielrennen in 2017;
  • Meet & Greet met honorair consul Camille Oostwegel;
  • Masterclass restaurant De Leuf in Ubachsberg.

Het programma van het bevrijdingsfeest ziet er als volgt uit:

15.00 uur Ontvangst in Auberge de Rousch

15.30 uur Aanvang ‘Remember the Heroes’

18.30 uur Optreden Mergelland Mannenkoor

19.00 uur ‘All you can eat’ American Buffet met Jazz Combo Big Band Heerlen

20.00 uur tot 24.00 uur Sound & Swing met Big Band Heerlen

21.00 uur Surprise-veiling voor het goede doel Wensulance

24.00 uur Einde programma

U wordt van harte uitgenodigd voor dit Bevrijdingsfeest. Het bijwonen van het informatief programma is gratis. Voor deelname aan het aansluitende Amerikaans buffet en voor de feestavond inclusief dienstenveiling dient u tickets te kopen. U kunt zich aanmelden via de website www.heerlenliberation.nl.

Kaarten voor het All you can eat American buffet kosten € 17,50. Kaarten voor de feestavond inclusief dienstenveiling kosten eveneens € 15,00

Het adres van Auberge de Rousch is Kloosterkensweg 17, 6419 PJ Heerlen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Jos Verhoeven 06 53 17 98 68 of via  et emailadres:jos@idhats.com
Postadres: Secr. Lionsclub Heerlen Parmentierstraat 5  6417 AX Heerlen

 

Geef een reactie