In de vierde klasse B van het amateurvoetbal staat zondag onder meer het duel tussen Zwart Wit’19 en KVC Oranje op het programma. Het betreft een affiche, zoveel is gezien de stand op de ranglijst duidelijk, tussen twee ploegen met volkomen tegenstrijdige belangen.

Thuisclub Zwart Wit’19 kent een heel moeizaam seizoen. De ploeg van trainer Tayeb Labyed is in een felle strijd tegen degradatie gewikkeld. Directe degradatie zal het waarschijnlijk niet worden, omdat Sylvia, al ver achter ligt, maar de nacompetitie met ploegen uit de vijfde klasse is akelig dichtbij. Daarom zullen de zwart-witten er alles aan willen doen om het KVC Oranje zo moeilijk mogelijk te maken op het natuurgrasveld in Eys.

Eys overigens waar komende zondag een drukte van jewelste zal zijn op en rondom de Eyserbosweg. De profwielrenners van de Amstel Gold Race immers vragen die dag alle aandacht van de sportminnende Limburgers. Ook dat evenement is, net als een voetbalduel, altijd een bezoekje waard. Zeker bij goed weer, en dat wordt voor zondag voorspeld.

KVC Oranje zal, evenals Zwart Wit’19,  weinig oog hebben voor de fietsende sportievelingen. De ploeg van trainer Paul van Putten staat, net als de thuisclub, onder druk, maar dan wel een aangename druk. Namelijk die van willen meedoen in de race om promotie. Dat immers voelt, zoals we weten, een stuk lekkerder dan wanneer je vecht om lijfsbehoud. Voor wie hieraan twijfelt, vraag het maar eens na bij de bespeler van het Parkstad Limburg Stadion, Roda JC. Die club gaat zondag op bezoek bij FC Groningen, net als Zwart Wit’19 om een stap richting lijfsbehoud te zetten. Eén ding zullen Zwart Wit’19 en KVC Oranje zondag gemeen hebben: de hoop op een overwinning van geel-zwart.

Maar eerst is er natuurlijk het eigen sportieve belang. Zowel Zwart Wit’19 als KVC Oranje zullen willen gaan voor een driepunter. Rond de klok van half vijf weten we meer. Het duel op het fraaie sportpark Hanzon begint om 14.30. Beide ploegen heten u graag welkom.

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie