Hoofdmenu

LEKKER FIT MET RODA JC VAN START OP KAALHEIDE

Op woensdag 18 april zal het programma ‘Lekker Fit met Roda JC’ van start gaan. Het 10 weken durende programma zal plaatsvinden op Kaalheide. Als kers op de taart zullen we een afsluitende bijeenkomst in het Parkstad Limburg Stadion hebben.

Programma. We starten met een gezonde lunch, welke tot stand komt door Roda JC WerkT en Albert Heijn XL. Aansluitend gaan de kinderen met Roel Brouwers, oud-speler van o.a. Roda JC en Borussia Mönchengladbach en tevens medewerker van stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij, op het veld lekker sporten. In samenwerking met Riskcare is een programma opgesteld om de kinderen aan het bewegen te krijgen. Daarnaast zorgt Xonar voor weerbaarheidtraining, zodat de kinderen een extra steuntje in de rug krijgen. De kinderen ervaren zo plezier in bewegen en de voordelen hiervan.

Inspiratiebijeenkomsten. Aan een ongezond leefpatroon kunnen kinderen vaak niet veel doen. Vandaar dat er ook aan de ouders gedacht wordt binnen Lekker fit met Roda JC! Terwijl de kinderen op het veld les krijgen, worden de ouders/begeleiders geïnformeerd tijdens inspiratiebijeenkomsten en workshops die worden aangeboden door experts op het gebied van voeding, bewegen en gedrag. Hierbij maken we gebruik de expertise van RiskCare Preventie, lifestyle coaches en gedragswetenschappers van de GGD, Fysiotherapeuten van FysioStofberg en voedingscoach André Mostard. Op die manier werken zowel ouders als kind samen aan het verkrijgen van een gezonde leefstijl binnen het gezin. Samen hebben we een doel voor ogen: een gezonde levensstijl voor iedereen!

Foto en tekst RodaJC


(Volgend nieuwsbericht) »