Vandaag stond de tweede  inhaalwedstrijd  op een doordeweekse dag op het programma en niemand minder als de huidige koploper Heer uit Maastricht kwam op bezoek. Een heerlijke lenteavond, geen wind en geen regen, dus ook veel toeschouwers op Sportpark Terwaerden.  Even na 20.00 uur startte scheidsrechter van Heugten, die de wedstrijd prima leidde,  de wedstrijd tussen twee teams, die allebei de punten goed konden gebruiken.

In de 1e helft was Heer voetballend het betere team. UOW ’02 was te slordig in de opbouw om echt gevaarlijk te kunnen  worden. Heer creëerde  ondanks een optisch overwicht ook weinig echte kansen. De UOW ’02 verdedigers Lars van den Elzen, Lars Peters en Dennis Scholly speelden een puike partij en gaven bijna niets weg.

Ronald Geuskens had in deze periode  weer eens ruzie met de bal en de overactieve Jelle Kösters en Patrick Maenen hadden weinig geluk met hun acties.  Heer probeerde met afstandsschoten Sandro Aruvaino te verrassen, maar die keepte weer zeer attent en speelde goed mee. In de 30e minuut had een goed diagonaal schot van Sander Offermans een beter lot verdiend, maar de binnenkantpaal stond een treffer in de weg. In de slotfase van de 1e helft liet Patrick Maenen zich, na een goede loopactie,  teveel naar de buitenkant dringen om echt gevaarlijk te kunnen worden en vlak voor de rust was een goede voorzet van diezelfde speler niet aan Jelle Kösters besteed, omdat hij teveel tijd nodig had om de “trekker over te halen”.  Zo bleef de ruststand dus 0-0.

Beide teams starten ongewijzigd aan de 2e helft  en UOW ’02 nam nu veel meer het initiatief. In de 56e minuut wisselde trainer Wim Zagar de aanvallend sterkere Edwin van Els voor Rob Schneider.  Bij een goed genomen corner van Sander Offermans was Ronald Geuskens net een stapje te laat om de bal langs keeper Gianni vd Bosch te werken.  Het was een lange vrije trap van Heer, die voor het doel van UOW ’02 bleef hangen,  waar Rico van der Ven middels een echte “frommelgoal” de 0- 1 kon scoren.  Trainer Zagar  wisselde nu de jeugdige Tom Dautzenberg (18) voor  Patrick Maenen en UOW ’02 gooide alle remmen los, zette de koploper continu onder druk en creëerde diverse goede kansen. Een goede pass van Michel Briels kopte Ronald Geuskens prima in, maar weer was het de Heer  keeper van den Bosch, die een verdiende goal voor UOW ’02 in de weg stond. Met de technisch goed spelende Tom Dautzenberg  golfde nu aanval op aanval richting het Heer doel, maar zowel Ronald Geukens als Lars Peters konden de goede kansen niet verzilveren of de bal was een prooi voor de goed keepende Gianni van de Bosch.  Dus stond bij het eindsignaal van scheidsrechter van Heugten nog steeds de teleurstellende  0-1 op het scorebord.

De opmerking van trainer Edwin Hermans van Heer, dat dit een gestolen overwinning was voor Heer,  was terecht, maar de koploper nam wel de 3 punten mee naar Maastricht.

UOW ’02 bleef nu weer met lege handen achter, maar kan met deze instelling en goed voetbal aanstaande zondag tegen BMR de drie 1-0 nederlagen op rij goed maken. Veel succes mannen!!