Hoofdmenu

Kom naar de 50+ fietstocht op woensdag 25 april!

Op 25 april vindt voor de zevende keer de 50+(plus) Fietstocht plaats. Na zes succesvolle edities organiseren de sportconsulenten van Alcander (gemeente Heerlen) en The Move Factory (gemeente Landgraaf) in samenwerking met belangenvereniging De Ouwe Hap, Wielervrienden Parkstad en de gemeente Kerkrade ook dit jaar weer deze mooie fietstocht.

Als de weergoden ook meewerken, belooft het een bijzonder mooie dag te worden waarbij ook op sociaal gebied de nodige contacten kunnen worden gelegd en men tevens kan genieten van een afwisselend landschap.

De fietstocht

Iedereen (met stadsfiets of elektrische fiets) kan aan de tocht deelnemen. Het is geen wedstrijd, maar een tocht waarbij eenieder op eigen tempo de route kan rijden. Onderweg zijn voldoende gelegenheden om te pauzeren en te genieten van diverse bezienswaardigheden en prachtige natuur.

De tocht is ongeveer 40 kilometer lang en is bijna geheel vlak, al zijn in deze regio kleine stijgingen nooit helemaal te voorkomen. Zowel in het eerste als in het tweede gedeelte van de tocht komen we door enkele zeer aantrekkelijke  gebieden. Voor de koffiepauze rijden we onder andere door Kerkraads “groene long” bij kasteel Erenstein en na de koffiepauze fietsen we in Duitsland door het mooie Broichbachtal.

Algemene informatie

Tussen 09.30 en 11.00 uur kan er gestart worden. De uiterlijke finishtijd is 17.30 uur. De fietstocht start vanaf Brasserie de Watertoren Rimburg, Watertorenpad 1, Landgraaf. De startlocatie is tevens de eindlocatie. Onderweg wordt in Abdij Rolduc een grote pauze verzorgd waar de deelnemers een kopje koffie en een stuk vlaai wordt aangeboden.

Het inschrijfgeld bedraagt € 5,- per persoon. Hiervoor ontvangt u:

  • een routebeschrijving;
  • een boekje met een beschrijving van alle bezienswaardigheden die men onderweg tegenkomt en andere belangrijke zaken betreffende deze tocht;
  • koffie en vlaai bij het pauzepunt;
  • een herinnering aan deze tocht;
  • verzorging onderweg zowel technisch (fietspech) als medisch (EHBO);
  • een gevuld tasje met lekkere versnaperingen gesponsord door Plus Wetzels te Waubach.

Het initiatief voor deze tocht wordt in het kader van sport en ouderenbeleid gestimuleerd door de gemeente Landgraaf, de gemeente Heerlen en de gemeente Kerkrade.

Wilt u wachttijden bij het startbureau voorkomen en zeker zijn van een leuke herinnering en de goodiebag van PLUS Wetzels, dan is vooraf inschrijven handig. Dit kan door te mailen naar: fietstocht@themovefactory.nl. Inschrijven op de dag zelf kan tussen 9.30 en 11.00 uur. Een goodie bag met versnapering ontvangt u enkel als u zich voor 18 april inschrijft.