Hoofdmenu

Pvda Heerlen stelt vragen over Aurobindo Pharma

 

 

Woensdagavond mochten wij via het onderzoeksprogramma Zembla vernemen dat Aurobindo Pharma, een van de grootste fabrikanten van generieke medicijnen op de Nederlandse markt, werknemers te lage lonen betaalt en veiligheidsmaatregelen in zijn fabrieken overtreedt. ABP heeft een belang van 27 miljoen euro in het bedrijf. Omdat in Heerlen de hoofdvestiging van ABP ligt en de gemeente tevens een groot afnemer van haar producten is, gaat de PvdA Heerlen ervan uit dat u uw verantwoordelijk neemt en uw ongenoegen hierover schriftelijk uit. 

 Fractievoorzitter Henk Verreck: ‘Heerlen is een sociale stad. Ik ben van mening dat een stad die ‘sociaal’ in haar vaandelvoert zowel direct als indirect niet moet meewerken aan dit soort boevenpraktijken!’.  Daarom stellen wij bijgaande vragen.

 

Bronnen:

https://www.1limburg.nl/pensioenfondsen-beleggen-omstreden-farmabedrijf?context=section-1

https://zembla.bnnvara.nl/nieuws/fabrikant-van-nederlandse-medicijnen-buit-werknemers-uit-en-vervuilt-milieu

Tekst  Joost Reinaerts  PVDA

Foto®parkstadactueel/Tom de Cock(Volgend nieuwsbericht) »