In een serie van vier thuiswedstrijden op een rij, trof Weltania gisteren RKVVM als eerste tegenstander. De uitwedstrijd was met 1 – 5 gewonnen en ook de stand van beide teams op de ranglijst sprak duidelijk in het voordeel van de thuisclub. Toch was dat vertrouwen er vooraf niet want met Sjors van Velzen, Roel Brouwers, Tom Hilgers, Jop Waltmans en Niels Vroomen miste Weltania maar liefst vijf basisspelers. Daar kwam nog bij dat Ron Okonski in de afgelopen week met buikgriep in bed had gelegen.

Weltania begon desondanks voortvarend aan het duel, had veel balbezit en legde mooie combinaties op de mat. Dat leverde in de 10e minuut al de 1 – 0 voorsprong op toen  René Bliek met een geplaatste bal Sebastiaan van Middegaal de diepte in stuurde. Deze omspeelde enkele verdedigers, legde af op Sander Theunissen en diens strakke schot verdween onhoudbaar voor doelman Purnot in de bovenhoek. RKVVM herpakte zich echter snel en binnen vijf minuten was het 1 – 2 door een ongelukkig eigen doelpunt van Loek Consten en een treffer van Thierry Canisius.

Weltania leek even van slag, maar bleef toch de bovenliggende ploeg. Sander Theunissen wist een tweetal  mogelijkheden niet te benutten, maar rond het half uur viel toch de gelijkmaker toen de bal na een geblokkeerde actie voorde voeten viel van Bram Waltmans die doelman Purnot in de lange hoek passeerde. Kort voor de rust was het binnen twee minuten ook twee keer raak. Eerst rondde Sander Theunissen  een voorzet van Frank Teerling fraai af: 2 – 2. Even later kon Willem Bindels bij een hoekschop weer eens zijn hoofd tegen de bal krijgen en dat betekende de 4 -2 ruststand.

RKVVM was duidelijk met goede bedoelingen uit het kleedlokaal gekomen en probeerde direct na de rust de aansluitende treffer te scoren. Echt gevaar voor het doel van Lars Meens ontstond echter niet omdat de achterhoede onder aanvoering van René Bliek de tegenstander ver van het doel hield. De spanning verdween uit het duel toen Frank Teerling in de 60ste minuut na een steekpass van Sander Theunissen alleen op Purnot mocht af gaan en beheerst scoorde. Even later draaide Bram Waltmans zich vrij in het strafschopgebied en hij tekende voor de 6 – 2. Voor trainer Pascal Stofberg het signaal om Amir Ibrahim, speler van JO 19, zijn debuut bij Weltania 1 te laten maken.

Doelpunten van Job Brouwers (6 – 3) en weer Sander Theunissen brachten de 7 – 3 eindstand op het bord. Een resultaat dat werd bereikt met een team dat, ondanks het grote aantal afwezigen, nauwelijks tweede keuze kon worden genoemd. Een brede selectie levert wel eens discussie op als iedereen fit is, maar deze wedstrijd toonde aan dat ze noodzakelijk is als je tot het einde van de competitie om de prijzen wilt strijden.