In de oude Rabobank de tentoonstelling geopend van Anne Frank. Ondertitel: ‘Laat me mijzelf zijn’. 

Op zaterdag 14 april jl. is in de oude Rabobank de tentoonstelling geopend van Anne Frank. Ondertitel: ‘Laat me mijzelf zijn’.  We hebben deze opening als zeer bijzonder ervaren.

Wethouder Martin de Beer en internationaal project medewerker Stichting Anne Frank, Levien Rouw spraken mooie woorden over hoe het verhaal van Anne nog steeds en helaas zo actueel is en over hoe de oorlog langzaam iemands identiteit wegnam.

Hoe bijzonder het verhaal van Anne en haar familie is. Maar ook dat dit één verhaal is, er zijn zo vele bijzondere verhalen geweest. Anne kon 2 jaar mét haar familie onderduiken. In de meeste gevallen werden ouders van kinderen gescheiden.

Dick Gebuys voorzitter van Comité 4 en 5 mei Heerlen fungeerde als moderator en gastheer en las op zijn eigen wijze prachtig enkele gedichten over Anne voor, uit eigen werk.

Het publiek liet in het daartoe bestemde openingsboeking vele mooie recensies achter en gaf daarmee blijk onder de indruk te zijn.

De tentoonstelling loopt nog tot en met 6 mei in de Oude Rabo bank aan de Promenade. De openingstijden zijn iedere woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 12.00 – 16.00 uur.

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Ook schoolklassen of groepen zijn van harte welkom. Deze tentoonstelling reisde al naar alle uithoeken van de wereld. We zijn trots dat we de expo naar #Heerlen hebben kunnen halen.

We hopen u snel te mogen begroeten.

Foto 4 en 5 mei Heerlen

Geef een reactie