Hoofdmenu

Service, kwaliteit en flexibiliteit staat hoog in het bedrijfsvaandel bij van Dijk Automaterialen in Heerlen-Noord

 

 

Wanneer de naam van Dijk Automaterialen gebezigd wordt dan weet iedere automobiel liefhebber uit de regio dat daarmede bedoeld wordt het bedrijf gelegen aan de Schrieversheideweg 93A in Heerlen-Noord (tel: 045-5225229). In dit onderhavige geval betreft het een prima zaak in onderdelen, gereedschap, smeermiddelen en accessoires. Maar de zaak mag er trots op zijn dat ze ook nog eens gespecialiseerd zijn in revisie van startmotoren en dynamo’s, inclusief afhaal- en bezorgservice. Dientengevolge is het dan ook niet zo verwonderlijk dat bij dit gerenommeerde bedrijf service, kwaliteit en flexibiliteit hoog in het bedrijfsvaandel staat.

Enkele eertijds gedane “loftuitingen” bewijzen terecht deze “stoute” bewering. Gebezigd werden dan ook de opmerkingen van enkele cliënten die aangaven weer top geholpen te zijn en dat het bedrijf ook meedenkt wat betreft het besparen van geld. Gesteld kan ook worden dat na behandeling door dit bedrijf de auto weer perfect in orde is. “Strelend” is dan ook de gedane opmerking dat een 5 sterren classificatie eigenlijk nog te weinig is. Een andere opmerking geeft aan dat als iemand weet wat service is dan is het wel dit bedrijf. Trouw aan zijn klanten en doet werkelijk alles om iemand te helpen. Klasse toch.

Deze beweringen noopte ParkstadActueel dan ook om eens nader kennis te maken met deze zaak en via een aantal vragen en antwoorden de essentie van deze zaak daadwerkelijk te toetsen. Natuurlijk waren we nieuwsgierig over de familieomstandigheden en alle omstandigheden welke betrekking hebben over het succesvol bekend worden van deze onderneming.

Contact was er dan ook met Huub van Dijk die gehuwd is en samen woont met Martha Luiten. Er is een dochter genaamd Mallory (31) en maar liefst vier zonen t.w. Wesley (24), Dylano (20), Nino (16) en Diego (11). Maar binnen deze familie zijn er ook nog twee stiefdochters en wel Michelle (24) en Minou (18). Naar we vernemen is er duidelijk sprake van een hechte familieband.

Beschrijving van de onderneming leert dat het gaat om een automaterialen verkoop/autoreparatie. Daarbovenop worden verder ook nog alle mogelijke andere reparaties aan diverse automerken gedaan, inclusief ook de APK .                                                                                                                                                                                                         Uit de vraag wat voor opleidingen door Huub van Dijk gevolgd zijn blijkt dat hij hiervoor Lts heeft doorlopen en aansluitend zorg heeft gedragen voor het behalen van het noodzakelijke ondernemersdiploma.

Aan bovenstaande vraagstellingen volgt uiteraard de vraag welke eigenschappen en  vaardigheden een ondernemer nodig heeft. Huub verwoord dit door te stellen: zakelijk instinct en mensenkennis. Niet onlogisch is ook de vraagstelling waarom Huub zijn bedrijf van Dijk een familiebedrijf noemt. Resoluut geeft hij aan dat het inderdaad een familiebedrijf is welke dit jaar in december maar liefst 40 jaar bestaat. Overigens heeft Huub het bedrijf overgenomen van zijn vader die het eigenlijk heeft opgebouwd. Als jonge jongen ging hij altijd mee met zijn vader in de zaak.

Destijds telde de onderneming drie zaken met vestigingen in Budel, Goirle en Heerlen. Daardoor ontstond ook het idee om ondernemer te worden en was het de basis voor een, achteraf bezien, succesvol ondernemerschap. Helaas kreeg hij een nierziekte en is toen maar (noodgedwongen) met 1 zaak in Heerlen verder gegaan, na verkoop van de andere 2 zaken. Momenteel zijn er 2 monteurs in dienst. Ook kon de vraag niet uitblijven waar Huub en zijn bedrijf in onderscheid ten overstaan van de concurrent. Zijn antwoord was heel duidelijk en wel: prijs/kwaliteit.

Over de vraag wie de eerste noemenswaardige klant/opdracht/klus of uitdaging was gaf Huub heel duidelijk het antwoord gewoonweg een verkoper in automaterialenzaak in Budel/Goirle. Opmerkelijk was ook zijn opmerking dat, ondanks het gegeven dat het bij het werk hoort, hij administratie liever niet doet.

Natuurlijk was de vraag hoe hij denkt over de ontwikkeling in de toekomst in de markt waarin hij dus actief is. Zijn antwoord is dan ook niet zo verwonderlijk in die zin dat de concurrentie steeds zwaarder wordt, steeds meer vestigingen in deze zelfde branche komen evenals meerdere nieuwe zaken die starten.

Uiteraard heeft een ondernemer ook voor- en nadelen in zijn leven, zowel privé als zakelijk gezien. Dus is dit ook van toepassing voor Huub. Hij geeft dan ook eerlijk aan dat geen beroep, c.q. baan, is van 09.00 tot 17.00 uur. Integendeel zelfs, want je bent er 24 uur per dag mee bezig. De vakanties kun je niet plannen zoals je werkelijk zou willen. Bovendien kan je ook niet zomaar de deuren sluiten voor je klanten. Zou niet correct zijn. Natuurlijk blijft Huub niet verschoond van toekomstplannen. Zoals hij het bedrijf van zijn vader overnam, zo zal Huub de zaak straks ook weer overgeven aan zijn zoon (Wesley) en over een aantal jaren langzaam uit de zaak stappen. Welk belangrijk advies/tip zou Huub willen verstrekken aan een beginnende starter. Hij laat hierover weten: hard werken en eerlijkheid tegenover je klanten. Je vaste klantenbestaan moet je toch iedere keer weer weten te behouden gezien de concurrentie.

Tenslotte de vraagstelling hoe Huub de balans tussen werk en privé kan bewaren. In alle duidelijkheid geeft Huub aan dat hoe ouder je wordt hoe minder je werkt, vroeger was het van 7:00 tot een uur of 22:00 en dan nog op de zaterdag open. Tegenwoordig is dit van 9:00 tot 18:00 uur en op de zaterdags gesloten. Huub, namens ParkstadActueel bedankt voor je deskundige openhartigheid.Foto’s: ®Callie Steijaert