Hoofdmenu

Venray – Bekkerveld

Wederom moesten de blauw witte zebra’s een uitwedstrijd spelen. Ditmaal moest er gereisd worden naar Venray om daar tegen de SV te spelen. De eerdere ontmoeting tussen beide teams eindigde in een teleurstellende 0-1 nederlaag. Er moest dus iets goed gemaakt worden in Venray.

Bekkerveld is de laatste weken in vorm, hoewel er aan het spel nog verbeter punten zijn worden de wedstrijden wel gewonnen. En lijkt het manco van de eerste seizoenshelft het scoren van doelpunten ook langzaam aan te verdwijnen.

Er werd begonnen in dezelfde formatie als vorige week tegen Venlosche Boys. Venray begon scherp aan het duel en zette Bekkerveld behoorlijk onder druk. Het was in de beginfase te danken aan keeper Rik Klyn dat Venray geen voorsprong pakte. Na 20 minuten spelen werd de eerste beste aanval aan Bekkerveld zijde goed binnen gewerkt. Een goede actie aan de rechterkant van Thijmen Iersel, hij zette de bal voor op de geheel vrijstaand Thom Vluggen en schoof de bal onhoudbaar achter de doelman van Venray. Misschien niet geheel verdiend deze voorsprong maar wel erg belangrijk. Vanaf dat moment begon Bekkerveld ook het duel wat meer onder controle te krijgen. De twee spitsen van Venray bleven echter gevaarlijk en de achterhoede had hier de handen vol aan. Drie minuten voor de rust schoot Thijmen van Iersel vanaf 20 meter de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek binnen. Een fantastisch doelpunt zo vlak voor rust. Na 45 minuten floot de scheidsrechter voor het rustsignaal. Een mooie voorsprong, maar het spel was mede door de slechte grasmat niet altijd even goed, echter de effectiviteit voor de goal was prima.

In de tweede helft begon Bekkerveld nu wel fel en creëerde het enkele prima kansen voor de 0-3. Het was wachten totdat deze treffer ging vallen. Maar zoals een bekende voetbalwet al aangeeft; als je zelf niet scoort, dan scoort de tegenstander. Uit het niets wist Venray te scoren. Een afstandsschot van Venray belandde in de bovenhoek. Met nog 20 minuten te spelen was Venray terug in de wedstrijd. Venray ging drukken en uit een scrimmage kreeg Venray een riante schietkans, echter gelukkig voor Bekkerveld ging de inzet huizenhoog over.

Met nog 10 te spelen kreeg Bekkerveld een corner, Dimitri Orbons werd onderuit gehaald door de verdediger van Venray. Hoewel Venray dacht aan een vrije trap voor hun, deed de leidsman het juiste. Hij legde de bal op de stip. Thom Vluggen liet zich deze buitenkans niet ontnemen en schoot de bal onhoudbaar binnen 1-3 en de wedstrijd was gespeeld. In de 89e minuut ging de ingevallen Sil Lardinois na een prima actie door en werd onrechtmatig door de aanvoerder van Venray binnen de zestien onderuit gehaald. Wouter Peters was nu de gelukkige en ook hij schoot de bal onhoudbaar binnen. 1-4.

Na 90 minuten floot de leidsman af en boekte Bekkerveld wederom een overwinning. Een wedstrijd waarin niet goed gespeeld werd, echter de punten tellen en mag zeker als een knappe prestatie gezien worden.

Komende zondag wacht er weer een derby op Sportpark A Gene Bek. Schaesberg uit Landgraaf komt op bezoek. Aanvang 14.30u.

Hopelijk kunnen de mannen weer op flinke steun rekenen zodat er met vertrouwen begonnen gaat worden aan een belangrijke Bekkerveld week.

Op donderdag 26 april spelen de mannen van Cooky Voorn namelijk thuis de halve finale van de beker tegen Wittenhorst. Aanvang 19.30u.

Archieffoto®parkstadactueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »