Hoofdmenu

Nova dames 1 – Best dames 1

 

Na het verlies van vorige week, waar we erg van baalden omdat we wel mooi en goed spel hadden laten zien, hebben we helaas door onweer niet volledig kunnen trainen deze week. Ondanks dat waren we toch erg gemotiveerd om dit weekend punten te pakken op eigen veld. Na de voorbespreking met goede tips van Paul gingen we het veld op.

Na het eerste fluit signaal zette Best hoge druk. Hier lieten we ons echter niet door gek maken en bleven rustig. Omdat we rustig bleven onder de hoge druk en zorgvuldig bleven kijken, speelden we met prachtige combinaties Best weg. Ook de hoge bal en schijnflats van de achterhoede van Best hadden we volledig onder controle. We vingen alle ballen op waarna we weer ons eigen spel konden spelen. De eerste strafcorner van de wedstrijd was voor ons. We wisten wat ons te doen stond. Meike flatste de bal mooi vlak en hard richting doel waarna Esmée deze nog voor de keeper langs het doel in tipte: 1-0 voor Nova! We bleven door gaan en lieten een fantastisch spel zien! Na dat de bal de cirkel in werd geslagen door Yanou, tipte Esmée deze weer langs de keeper: 2-0 voor Nova! We bleven ook hoge druk zetten op de achterhoede van Best waarbij Esmée de bal onderschepte op de rand van de cirkel en de bal voor Irini belandde. Irini hoorde Paul: RAMMEN! En sloeg de bal richting doel: 3-0 voor Nova! Met deze stand gingen we de rust in.

We hadden nog nooit zo veel voor gestaan in de rust maar wisten dat we dit prachtige spel wel vast moesten houden om de 3 punten te pakken.

Na het fluitsignaal van de tweede helft lieten we weer mooi spel zien. Best begon half court te spelen waarbij wij rustig bleven. Toen Best toch weer druk begon te zetten kregen we meer ruimte. Bij een lange corner speelde Yanou de bal terug naar Joëlle, die een hobbelbal de cirkel in speelde. Kaja tipte hem maar hij kwam op de paal. De teruggekaatste bal kwam voor Esmée terecht die deze bal prachtig met een backhand het doel inspeelde: 4-0 voor Nova! Daarna stonden we achterin onder druk van Best maar bij een uitbraak naar voren kreeg Kaja de bal rechts in de cirkel en pushte ze deze mooi het doel in: 5-0 voor Nova! Hierna zette Best er nog een tandje bij en stonden we vaak onder druk. Waarbij Best vaker bij ons in de cirkel kwam maar Myrtle hield het doel schoon. Na eerst een shoot van Best en daarna van Nova kregen we toch een strafcorner tegen. Deze zat helaas: 5-1. We bleven onder druk staan en begonnen een beetje chaotisch te spelen waardoor Best vaker bij ons in de cirkel en benutte nog een kans: 5-2. Dit was dan ook de eindstand van de wedstrijd! We hebben geweldig spel laten zien, en weten nu dat we dit niveau aan kunnen! Hierdoor zijn we extra gemotiveerd om deze week hard te trainen om volgende week punten te pakken in Rosmalen, die koploper zijn!

Archieffoto®parkstadactueel/Lucho Carreno

 « (Vorig nieuwsbericht)