Hoofdmenu

Jongeren in Gulpen-Wittem in beweging!

 

Gisteren vond de officiële kick-off plaats van het Sport- en Cultuurproject in Gulpen-Wittem. Alle leerlingen van basisschool Witheim in Mechelen ontvingen als eerste uit handen van wethouder Philip Laheij een kleurrijke gids met daarin een overzicht van gratis kennismakingslessen waarvoor zij zich kunnen inschrijven. Het doel hiervan is om méér jongeren op sportief en creatief gebied in beweging krijgen.

Uit onderzoek blijkt dat jongeren onvoldoende bewegen en ondernemen. Om dat te verbeteren, slaat de gemeente samen met lokale verenigingen en bekende voetballers van Roda JC Kerkrade de handen ineen.

Roda JC moedigt jongeren aan

Tijdens de kick-off werden leerlingen geïnformeerd over het project en ontvingen zij een sport- en cultuurgids. Tevens was Daryl Werker, een onder de jeugd bekende voetbalspeler vanuit Roda JC Kerkrade, aanwezig bij de kick-off om de boodschap over te dragen en jongeren aan te moedigen om één of meerdere lessen te volgen. Als verrassing kreeg elke leerling een entreebewijs voor een voetbalwedstrijd van Roda JC aangeboden. De kick-off werd afgesloten met, uiteraard, een gezamenlijk beweegmoment.

Doe mee!

Wethouder Laheij draagt het project een warm hart toe. Niet alleen vandaag, maar ook de komende dagen moedigt hij leerlingen persoonlijk aan om in beweging te komen en zich in te schrijven voor een les: “Je voelt je vrolijk en energiek door het doen van een sportieve of een creatieve activiteit. Maar het is bovendien ook belangrijk omdat je leert in contact te komen met andere jongens en meiden. Én je leert hoe goed kunt samenwerken. Bovendien is het hartstikke gezellig! Ik roep daarom iedereen op: blader door deze gids heen, zoek een sport of activiteit uit die je leuk vindt en ga een kijkje nemen. Ik weet zeker dat jij ook talent hebt!”

Inschrijven

De lessen zijn bedoelt voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Inschrijven kan uitsluitend via www.gulpenwittembeweegt.nl. Voor sommige lessen geldt een maximum aantal deelnemers, in dat geval wordt er geloot. Benieuwd naar welke verenigingen meedoen? Neem dan een kijkje op www.gulpenwittembeweegt.nl.

Een succesvol project

De kans is groot dat er meer jongeren naar aanleiding van dit initiatief gaan bewegen. Uit ervaring bij andere gemeenten blijkt namelijk dat meer dan 30% van alle basisschoolkinderen zich inschrijft voor een kennismakingsles. Gemiddeld wordt 15% tot 20% van de kinderen daarna ook daadwerkelijk lid van een vereniging.

Foto Al Rekko

 « (Vorig nieuwsbericht)